• Kwalitatieve vloer- en wandsystemen
 • 38 jaar ervaring
 • Getalenteerd vakmanschap
 • Uitstekende service

Marmertapijt

Marmertapijt

Ben je op zoek naar een mooi, goedkoper, alternatief voor een marmeren vloer? Dan is marmertapijt of steentapijt de perfecte keuze! Marmertapijt is een vloer van kunststof die ingegoten wordt met stukjes marmer. Hierdoor lijkt de vloer op een echte marmeren vloer maar u betaalt er veel minder voor! Daarnaast houdt deze soort vloer extra warmte vast. Marmertapijt is ook mogelijk op het balkon of op uw terras.

Verschillende soorten vloeren

Naast marmertapijt hebben wij nog veel meer soorten vloeren in ons assortiment. Denk hierbij aan een siergrindvloer als steentapijt, epoxyvloeren of gietvloeren van polyurethaan. Deze zijn ook wel PU-gietvloeren genoemd. Het voordeel van deze vloeren dat er heel veel verschillende soorten uitstralingen behaald kunnen worden. Denk hierbij aan ongekende kleurencombinaties of mooie motieven.

Bij Epoxy Vloeren hebben we al ruim 37 jaar ervaring met designvloeren. Ons voornaamste kenmerk is dat wij vooral vloeren leggen die naadloos zijn. Dit is een groot voordeel op het gebied van hygiëne omdat in een vloer met naden vaak vuil achterblijft. Wij leggen vloeren in zowel nieuwbouw huizen of huizen die gerenoveerd worden. Naast het feit dat wij voornamelijk woningen voorzien van nieuwe vloeren is het ook zeker mogelijk om bij ons aan te kloppen voor de zakelijke markt. Voor een indruk van de vloeren die wij leggen kunt u alvast ons portfolio bekijken!

Marmertapijt op maat bij Epoxy Vloeren EU

Een marmeren vloer is prachtig en heeft verschillende voordelen. Zoals u weet hangt er aan een marmeren vloer ook een behoorlijk prijskaartje. Epoxy Vloeren EU biedt u een alternatief: Het marmertapijt. Deze kunststof vloer wordt ingegoten met miljoenen stukjes marmer en lijkt hierdoor op een echte marmeren vloer terwijl u veel minder betaalt.

De marmerkorrels worden getrommeld en geïmpregneerd. Het trommelen zorgt ervoor dat de scherpe hoekjes worden afgerond en het impregneren zorgt ervoor dat uw marmertapijt veel verschillende voordelige eigenschappen krijgt, zoals waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend, brandvertragend en een hoge duurzaamheid.

Marmertapijt: Exclusiviteit en luxe voor een schappelijke prijs

Het marmertapijt straalt luxe uit terwijl u alle voordelen van een kunststof vloer heeft. Voordelen zoals duurzaamheid, hygiëne omdat de vloer naadloos is, slijtvastheid en onderhoudsvriendelijkheid. Stofzuigen en dweilen van het marmertapijt is genoeg.

Ons marmertapijt is verkrijgbaar in korrels van verschillende grootte en in verschillende kleurencombinaties en -mengelingen. Kenmerkend voor het marmertapijt is het unieke karakter ervan. Elk marmertapijt heeft zijn eigen structuur en een bepaalde tint, zodat in vrijwel elk interieur wel een marmertapijt past. U krijgt afhankelijk van de lichtinval in de ruimte letterlijk en figuurlijk een schitterende vloer.

Ook op uw terras of balkon is marmertapijt een goede keuze. Omdat we voor buiten het bindmiddel polyurethaan gebruiken, bent u ervan verzekerd dat uw vloer zeer elastisch, scheurvast en weerbestendig is. Bovendien zorgt polyurethaan er ook voor dat uw vloer goed bestand is tegen UV-straling.

Meer weten over de marmertapijt? Of bent u benieuwd wat de kosten van de vloer voor u zouden zijn? Neem dan gerust contact op voor meer informatie of het aanvragen van een gratis offerte. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 06-28784294.

Marmertapijt voor elk interieur

Marmertapijt heeft een natuurlijke uitstraling en houdt warmte beter vast dan gewone stenen vloertegels. Hierdoor voelt een marmertapijt ook warmer aan. Ook op blote voeten is een marmertapijt fijn om op te lopen. Bovendien glijdt u niet uit omdat de vloer stroef is. Een marmertapijt behoeft weinig onderhoud en behoudt langdurig de natuurlijke en luxueuze uitstraling.

Gespecialiseerd in marmertapijt

Epoxy Vloeren EU is gespecialiseerd in het leggen van marmertapijt. U kunt bij ons terecht voor een marmertapijt op maat of u die nou in uw woonkamer, slaapkamer of badkamer wilt leggen. Het marmertapijt is ook heel geschikt voor bedrijven. Niet alleen krijgt uw interieur een nieuwe impuls, ook krijgt uw bedrijf een luxueuze en professionele uitstraling.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de verschillende vloeren die wij in ons assortiment hebben of wilt u een offerte aanvragen voor nieuwe vloeren in uw huis? Neemt u dan contact met ons op! U kunt het contactformulier op onze contactpagina invullen maar het is ook mogelijk om te bellen naar 06 – 28784294. Wij staan u dan graag te woord en denken met u mee over nieuwe vloeren in uw huis!

Neem contact op:

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van je gegevens door deze website.

  Gietvloer

  Met een gietvloer kiest u voor het beste van het beste. Zeer geschikt voor bedrijfspanden, horecagelegenheden en winkels. Maar ook voor bij u in huis!

  Siergrindvloer

  Een siergrindvloer geeft de warmte van een tapijt en de degelijkheid van een stenen vloer. Of u nou een klassiek of een trendy of industrieel interieur heeft. Deze vloer past bij elk interieur.

  Troffelvloer

  Een troffelvloer is een strakke, sterke en naadloze vloer die compleet gemaakt is van fijn grind dat gemengd is met epoxyhars.

  Marmertapijt

  Marmertapijt is een goed alternatief voor een echte marmeren vloer. Deze vloer van kunststof wordt ingegoten met stukjes marmer en geeft een luxe uitstraling.

  Epoxy gietvloer

  Een epoxy gietvloer is dankzij de hardheid en de stootvastigheid erg geschikt voor gebruik in uw bedrijf, kantoor, hal of werkplaats. Hij is functioneel en geeft ook nog eens een mooie uitstraling.

  Epoxyvloeren

  Epoxyvloeren zijn vloeren die wel tegen een stootje kunnen. Erg geschikt voor in de werkplaats en voor op kantoor. De mogelijkheden zijn eindeloos!

  PU gietvloeren

  PU gietvloeren staan voor exclusiviteit. Deze vloer kunt u herkennen door de motieven en ongekende kleurencombinaties. Combineer de vloer met iedere stijl naar wens. Alles is mogelijk!

  Industriële vloeren

  Industriële vloeren zijn er in allerlei soorten en maten. Hij is tegenwoordig erg populair. Dankzij het naadloze karakter is de vloer zeer gemakkelijk te onderhouden.

  Toepassingen marmertapijt

  U kunt bij ons terecht voor een marmertapijt op maat of u die nou in uw woonkamer, slaapkamer of badkamer wilt leggen. Het marmertapijt is ook heel geschikt voor bedrijven, galerijen of terrassen. Niet alleen krijgt uw in- of exterieur een nieuwe impuls, ook krijgt uw bedrijf een luxueuze en professionele uitstraling. Om het helemaal af te maken, kunt u er tevens voor kiezen om uw traptreden, uw wanden en uw plinten te bekleden met marmertapijt.

  Structuur marmertapijt

  Epoxy Vloeren EU maakt uw marmertapijt met een open of gesloten structuur. Bij een open structuur lijkt het net alsof alle marmerstukjes los op de vloer liggen. Bij een gesloten structuur vullen we de ruimtes tussen de marmerstukjes op met bindmiddel. Hierdoor krijgt uw vloer een natuurlijke uitstraling. We kunnen uw marmertapijt een matte of glanzende coating geven.
  Het marmertapijt met een gesloten structuur is aan te raden in ruimtes die intensief belopen of belast worden. Denkt u bijvoorbeeld aan badkamers, inkomhallen, keukens, livings, toiletten, veranda’s of winkels. Een marmertapijt waarop regelmatig water terecht komt, moet gesloten zijn, zodat het water goed op te dweilen is.

  Kiest u voor een marmertapijt in uw woning of appartement, dan is een marmertapijt met open structuur handig om het rond dwarrelende stof in de slaapkamer op te vangen. Het stof verzamelt zich namelijk onzichtbaar in de open structuur, waarna u het eenvoudig opzuigt met de stofzuiger. Voor terrassen en balkons is een open structuur vereist, zodat het water altijd weg kan stromen na een regenbui.

  Marmertapijt & vloerverwarming

  Een marmertapijt geleidt warmte goed. Daarom is het marmertapijt een perfecte combinatie met vloerverwarming. U kunt dan heerlijk op blote voeten rondlopen.

  Korrelmaten en dikte marmertapijt

  Het marmertapijt verschilt in dikte, afhankelijk van de gebruikte marmerkorrels. Deze zijn in te delen in drie categorieën:

  • 1 – 4 millimeter, waarbij u een marmertapijt krijgt van 6 tot 8 millimeter dik.
  • 4 – 8 millimeter, waarna uw marmertapijt 15 millimeter dik wordt.
  • 5 – 12 millimeter, uw vloer krijgt een dikte van 25 millimeter.

  Afhankelijk van uw situatie kunnen wij de laagdikte aanpassen.

  Marmertapijt
  Grindvloer/Steentapijt Overloop

  Marmertapijt verhoudingen

  Grootte   Dikte
  1 – 4 mm 6 – 8 mm
  4 – 8 mm 15 mm
  5 – 12 mm 25 mm

  De laagdikte kan aangepast worden aan de plaatselijke situatie.

  Ondergrond marmertapijt

  Het marmertapijt is op bijna elke ondergrond te leggen, zo lang deze proper, droog, stof- en vetvrij is. Of u nu een houten vloer, een anhydriet vloer, een beton-, tegel-, steentapijtvloer heeft liggen, met de juiste voorbehandeling is het vrijwel altijd mogelijk een marmertapijt over uw bestaande vloer te leggen.

  Steentapijt van marmer afwerking

  Afhankelijk van het gebruik krijgt de vloer een open of gesloten structuur. Bij de open structuur blijft er ruimte tussen de marmeren korrels. Hierdoor kan het huisstof opgevangen worden in de poriën en verbergt de vloer het vuil.

  Bij een gesloten structuur worden de poriën van het steentapijt verzegeld met een dichtstructuur, zodat het vuil, vloeistoffen en stof op het steentapijt blijven liggen. De voordelen van deze dichtingslaag: extra versteviging, zeer goede waterbestendigheid, niet vergelend, uitmuntende UV bestendigheid, goede elastische eigenschap, transparant, glanzend of mat.

  Steentapijt waarop regelmatig water terecht komt, moet gesloten zijn, zodat het water goed kan opgedweild worden.

  Steentapijt van marmer afwerking

  Afhankelijk van het gebruik krijgt de vloer een open of gesloten structuur. Bij de open structuur blijft er ruimte tussen de marmeren korrels. Hierdoor kan het huisstof opgevangen worden in de poriën en verbergt de vloer het vuil.

  Onderhoud marmertapijt

  Het marmertapijt is een hele hygiënische vloer. U houdt het marmertapijt eenvoudig schoon en omdat de vloer stof absorbeert is het een ideale vloer voor gezinnen met kinderen of huisdieren en voor mensen die bijvoorbeeld een huisstofmijtallergie hebben. Afhankelijk van uw structuur vindt u hieronder tips om uw marmertapijt schoon te maken en houden.

  Onderhoud marmertapijt met open structuur

  U hoeft het marmertapijt met een open structuur slechts één keer per week te stofzuigen. Gebruik een vochtige dweil om uw marmertapijt op te frissen. Bij etensresten, vlekken van gevallen of gemorste dranken, zand of modder is het verstandig de vloer direct schoon te maken door deze uit te borstelen en met warm water na te spoelen. Gebruik een waterzuiger of een vochtige doek om het vuile water op te zuigen of af te deppen. Gebruik neutrale, zachte zeepproducten bij het schoonmaken van de vloer. Chemische reinigingsmiddelen beschadigen uw marmertapijt vloer!

  Eén keer per jaar is het verstandig om een grote schoonmaak te houden. Gebruik dan een tapijtreiniger. Het voordeel van een tapijtreiniger ten opzichte van een waterzuiger, is dat de vloer weer eerder belastbaar is.

  Onderhoud marmertapijt met gesloten structuur

  Om uw marmertapijt met gesloten structuur te reinigen, volstaat het om uw vloer te stofzuigen. Vlekken verwijdert u door de vloer te dweilen met een sopje. Let op: gebruik hiervoor neutrale reinigingsmiddelen en gebruik hiervan niet te veel. Chemische reinigingsmiddelen beschadigen uw marmertapijt.

  Trap Marmertapijt

  Uiterlijk marmertapijt

  • Natuurlijke, exclusieve look
  • Veel mogelijkheden wat betreft kleuren en kleurenmengelingen
  • Verwerking van stijlvolle vormen, lijnen, figuren, illustraties, letters en logo’s in uw marmertapijt is mogelijk;
  • kleurvast.

  Stevigheid steentapijt van marmer

  • erg sterk;
  • naadloos;
  • duurzaam;
  • elastisch en stootvast;
  • zeer slijtvast.

  Algemeen over marmertapijt

  • demping van geluid;
  • hoge brandveiligheid;
  • het marmertapijtis ideaal in combinatie met vloerverwarming.

  Onderhoud steentapijt van marmer

  Het marmertapijt is een onderhoudsvriendelijke en hygiënische vloer waarbij de open structuur iets meer onderhoud verlangt dan de gesloten variant. Voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren is het marmertapijt een ideale vloer.

  ” Binnen 24 uur kunt u (weer) op de vloer rondstappen, terwijl voor het (terug)plaatsen van zware meubels e.d. ongeveer 48 uur moet worden voorzien. “

  Vraag nu een offerte aan:

  Overtuigd van de voordelen van een marmertapijt? Heeft u nog vragen over de eigenschappen of toepassingen daarvan? Of wilt u een gratis offerte aanvragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons bellen via 06-28784294 of een bericht sturen via ons online contactformulier. Epoxy Vloeren EU komt ook graag bij u op locatie langs om u van advies op maat te voorzien.

   Kies een vloer waar u geïnteresseerd in bent

   Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van je gegevens door deze website.

   Waarom Epoxy Vloeren EU?

   Epoxy Vloeren EU is dé specialist als het gaat om siergrindvloeren. Bestel deze bij ons en geniet van allerlei voordelen. We geven u een overzicht:

   • Jarenlange ervaring. We zitten al ruim 37 jaar in het vak
   • Een team van getalenteerde vakmannen
   • Ruim assortiment aan exclusieve vloeren van hoge kwaliteit
   • De beste service: wij komen tegemoet aan al uw wensen
   • Klanten over de hele wereld, van Nederland en België tot aan Dubai en verder
   • Voor iedereen, particulier en zakelijke klanten, een gepaste oplossing
   Epoxy EPOXY-VLOEREN