Coatingvloeren

Net iets anders dan de gietvloer

Exclusieve en luxe

Coatingvloeren zijn wat betreft de vloereigenschappen vergelijkbaar met gietvloeren. Zo heeft u legio mogelijkheden wat betreft de kleuren voor uw coatingvloer en kunt u ook patronen of bijvoorbeeld uw bedrijfslogo in uw coatingvloer verwerken. Op die manier bent u ervan verzekerd dat uw vloer precies aansluit op uw interieur en krijgt uw ruimte een exclusieve en luxueuze uitstraling. De coatingvloer is net als een gietvloer naadloos, slijtvast en stof- en vuilafstotend. Dit laatste is ideaal voor mensen met allergieën en voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren.

Een coatingvloer is een dunne laag materiaal die wordt aangebracht op een bestaande vloer om bescherming en verbeterde esthetiek te bieden. Het wordt vaak gebruikt als afwerkingslaag bovenop beton, hout, tegels of andere vloeroppervlakken. De coatingvloer kan zowel binnen als buiten worden gelegd en is een voordelig alternatief voor een gietvloer.

Het grote voordeel van de coatingvloer is dat u verzekerd bent van een vloer die verder niemand heeft. Omdat de vloer relatief dun is, blijft de ondergrond zichtbaar als u kiest voor een transparante coating en krijgt u unieke patronen in uw vloer. Heeft u bijvoorbeeld een beton- of cementvloer liggen, dan is een coatingvloer ideaal om te gebruiken. Toch liever een bepaalde kleur? Ook dat is mogelijk, want door verschillende pigmenten met elkaar te combineren, kan Epoxy Vloeren EU bijna elke kleur leveren.

Gaat u verbouwen of renoveren en bent u op zoek naar een nieuwe vloer voor uw woning? Of zoekt u een vloer voor uw nieuwbouw woning? Wilt u graag een nieuwe vloer plaatsen in uw bedrijfspand? Met een coatingvloer heeft u de mogelijkheid tot het leggen van een vloer zowel buiten als binnen.

0 +
jaren ervaring
0 +
tevreden klanten
0 +
projecten
0 +
aan mogelijkheden
Met een coatingvloer heeft u de mogelijkheid tot het leggen van een vloer zowel buiten als binnen

Onderhoudsgemak

Coatingvloeren hebben hetzelfde onderhoudsgemak als de gietvloer. Omdat de coatingvloer naadloos is en een gesloten structuur heeft, is de vloer onderhoudsvriendelijk. Vocht en vuil krijgen geen kans en als u de vloer wekelijks stofzuigt, houdt u deze goed. Vlekken verwijdert u eenvoudig met een vochtige doek.

Besluit u een coatingvloer te kopen, dan bepaalt u helemaal zelf hoe deze eruit komt te zien. U kunt kiezen voor een transparante laag, waardoor de ondergrond goed zichtbaar blijft. Zo blijft met een coatingvloer over uw bestaande betonvloer , het prachtige vlammenpatroon goed zichtbaar. U kunt er zelfs voor kiezen om een patroon, illustratie of logo aan te laten brengen. Doordat een coatingvloer van Epoxy Vloeren EU maatwerk is, is de keuze helemaal aan u en geniet u nog jarenlang van een unieke vloer. 

Een sterke vloer van de hoogste kwaliteit met een strakke uitstraling én volledig naar uw wens. Dat zijn slechts een aantal kenmerken van de gietvloeren van Epoxy Vloeren. We zijn dé specialist in gietvloerenepoxyvloerenbetonvloeren, betonlook vloeren, designvloeren en vloercoatings.

verken de mogelijkheden

Over de troffel vloer

1.

Uiterlijk coatingvloer

• Transparant met onderliggende prints of patronen
• Ruime keuze uit diverse kleuren en kleurtinten
• Modern en industrieel

2.

Stevigheid

• Naadloos
• Elastisch en stootvast
• Zeer slijtvast en hierdoor uitermate geschikt voor intensief gebruik
• Vloeistofdicht
• Anti-allergisch

3.

Algemeen

• Prijstechnisch. van voordeel
• Bestand tegen chemische stoffen
• Brandwerend
• Gladde uitvoering of met antislipeffect

4.

Onderhoudsarm en stofvrij

• Gezinnen met kinderen
• Mensen die last hebben van allergieën zoals huisstofmijt
• Vertrekken waar met dieren wordt gewerkt (denk aan asiels of dierenartspraktijken)

5.

Over de oplevering

”Binnen 24 uur kunt u (weer) op de vloer rondstappen, terwijl voor het (terug)plaatsen van zware meubels e.d. ongeveer 48 uur moet worden voorzien.“

• Na 3 dagen is de coatingvloer licht mechanisch belastbaar

• Na 7 dagen kunt u de coatingvloer chemisch belasten.

6.

Onderhoud

Voor het onderhoud van deze vloeren kan het haast niet gemakkelijker: Het is voldoende om slechts eenmaal per week te stofzuigen en jaarlijks een schrobbeurt in te lassen. Vlekken kunnen eenvoudig verwijderd worden.

OVER pu-gietvloeren

Meer informatie over de coating vloer

Toepassing coatingvloer

Pu gietvloer Vanwege de vergelijkbare eigenschappen met de gietvloer zijn er veel toepassingen denkbaar voor de coatingvloer. Zowel particulieren als zakelijke klanten hebben baat bij een coatingvloer. Bovendien is de coatingvloer zowel geschikt voor buiten als binnen.

Een coatingvloer bestaat uit een mengsel van specifieke harsen, additieven en soms ook pigmenten. De exacte samenstelling die wordt gebruikt varieert en is afhankelijk van het type coating en de gewenste eigenschappen. Meestal wordt er gebruikt gemaakt van epoxyhars en/of  polyurethaanhars als basis voor de vloer. Het mengsel kan verder worden voorzien van additieven om bijvoorbeeld de slipweerstand te verhogen, de kleurechtheid te behouden of om de vloer beter te beschermen tegen uv-stralen. Kiest u voor een gekleurde coatingvloer, dan voegen we bepaalde pigmenten toe om de door u gewenste tint te maken.

Voor bedrijven waarbij hygiëne een belangrijke rol speelt, zoals bejaardencentra en ziekenhuizen, is de coatingvloer ook van voordeel omdat de vloer vloeistofdicht en vuilafstotend is. Kortom, de coatingvloer is te leggen op elke ondergrond en in elk binnenmilieu.

Een coatingvloer is net als een PU-gietvloer volledig naadloos en bestand tegen vocht. Onderhoud en schoonmaak van dit type ondergrond is daardoor zeer eenvoudig. Reinigen kan met een stofzuiger met zacht mondstuk, of door de vloer te dweilen met koud water. Vlekken kunt u deze met een vochtige doek of een speciaal reinigingsmiddel verwijderen.

Besluit u een coatingvloer te kopen, dan bepaalt u helemaal zelf hoe deze eruit komt te zien. U kunt kiezen voor een transparante laag, waardoor de ondergrond goed zichtbaar blijft. Zo blijft met een coatingvloer over uw bestaande betonvloer , het prachtige vlammenpatroon goed zichtbaar. U kunt er zelfs voor kiezen om een patroon, illustratie of logo aan te laten brengen. Doordat een coatingvloer van Epoxy Vloeren EU maatwerk is, is de keuze helemaal aan u en geniet u nog jarenlang van een unieke vloer. 

Uw coatingvloer kan Epoxy Vloeren EU vrijwel op elke vastliggende ondergrond aanbrengen. Zo is de coatingvloer prima te leggen op een anhydriet gebonden, betonnen of cementen ondervloer.

Ook kunnen wij uw coatingvloer over een tegelvloer en in sommige gevallen zelfs een houten vloer leggen. Het uitgangspunt is dat de ondergrondstabiel, droog, stof- en vetvrij is. De ondergrond kan Epoxy Vloeren EU voorbehandelen met primers zodat de juiste structuur wordt verkregen.

De dikte van een coatingvloer ligt gemiddeld tussen de 0,1 en 1 millimeter. Hierdoor blijft de ondergrond in de meeste gevallen zichtbaar als u kiest voor een transparante coating. Zo realiseert u eenvoudig unieke patronen in uw vloer. De coatingvloer is ideaal als u bijvoorbeeld een beton- of cementvloer heeft liggen. Afhankelijk van de situatie kunnen wij de vloerdikte aanpassen naar uw wensen.

Hoewel een coatingvloer bestaat uit slechts een dunne laag, is dit type vloer sterk en slijtvast. Hierdoor kan deze ondergrond worden toegepast in verschillende soorten vertrekken, van woningen tot intensief gebruikte industriële ruimtes. Hierbij kunt u onder andere denken aan: woonkamers, keukens, badkamers, toiletten, zorginstellingen, hotels, kantoren, fabrieken, magazijnen, parkeergarages, winkels en showrooms.

Een van de vele voordelen van een epoxyvloer is de veelzijdigheid en het scala aan mogelijkheden. Allereerst heeft u de keuze uit vele kleuren, van zacht grijs tot diep zwart en van naturel tot trendy kleuren. Wilt u een patroon, motief of zelfs een bedrijfslogo laten aanbrengen in uw nieuwe tapijt? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende soorten coating om u vloer van de finishing touch te voorzien en helemaal aan uw wensen te laten voldoen.

Wilt u direct contact?

Neem contact met ons op en vraag direct een offerte aan klik hier.

Opzoek naar de juiste type coatingvloer? Doe de vloeren scan.

Bent u benieuwd naar de kosten van een nieuwe vloer voor uw specifieke situatie? Doe de vloeren scan en ontvang vrijblijvend een offerte.

Vraag een offerte aan

Wilt u meer informatie over onze hoogwaardige epoxy vloeren? Bent u benieuwd naar de kosten van een nieuwe vloer voor uw specifieke situatie? Neem gerust contact met ons op voor gedetailleerde informatie of vraag een gratis offerte aan. Samen bespreken we uw wensen en onderzoeken we de mogelijkheden voor uw project.
Wilt u meer informatie over onze hoogwaardige grind vloeren? Neem gerust contact met ons op voor gedetailleerde informatie of vraag een gratis offerte aan. Samen bespreken we uw wensen en onderzoeken we de mogelijkheden voor uw project.
Scroll naar boven