Exclusieve PU vloeren

De PU Gietvloer

Een PU-gietvloer is een uitstekende keuze wanneer u op zoek bent naar een unieke, exclusieve en duurzame vloer. Door de haast onbeperkte kleur- en ontwerpvrijheid leent een PU- of polyurethaanvloer zich voor iedere interieurstijl. Kenmerkend zijn daarnaast de zeer hoge slijtvastheid, strakke look en het feit dat dit type gietvloer makkelijk in onderhoud is. Dit maakt een PU-gietvloer geschikt voor zowel particuliere woningen als voor een industriële- en commerciële omgeving.

De PU gietvloeren zijn direct te herkennen door de motieven en de ongekende kleurencombinaties die te combineren zijn met elke soort stijl. De haast onbeperkte kleur- en ontwerpvrijheid maakt dat dit type vloer zich leent voor elke interieurstijl. Zelfs een vloer met betonlook behoort tot de mogelijkheden.

blank
blank

Wat is een PU-vloer precies?

Een PU gietvloer bestaat uit verschillende soorten materialen die samen zorgen voor de duurzaamheid en kwaliteit van de vloer. Het belangrijkste materiaal is polyurethaan, afgekort als PU. Dit is een synthetisch polymeer dat bekend staat om zijn flexibiliteit en slijtvastheid. Om tot een hoogwaardige gietvloer te komen, wordt PU gemengd met onder andere pigmenten, vulstoffen en verharders om de gewenste eigenschappen van de gietvloer te bereiken.

De vulstoffen zorgen voor de stevigheid en stabiliteit van de vloer, terwijl de pigmenten de kleur bepalen. Verharders worden toegevoegd om het uithardingsproces te versnellen en de vloer sterker te maken. Samen vormen deze materialen een solide en duurzame PU gietvloer die geschikt is voor zowel woningen als commerciële ruimtes.

Doordat een PU-gietvloer zeer slijtvast en makkelijk in onderhoud is, is dit type vloer erg populair in zowel industriële, commerciële als in particuliere ruimtes. Enkele voorbeelden van ruimtes waar wij dit type vloer hebben gelegd:

 • woonkamers
 • keukens
 • badkamers
 • toiletten
 • zorginstellingen
 • hotels
 • nachtclubs
 • kantoren
 • fabrieken

Bent u benieuwd naar de PU-gietvloeren die wij door de jaren heen hebben gelegd? In ons portfolio vindt u diverse voorbeelden.

blank

Eindeloze mogelijkheden en uitvoeringen

Wanneer u kiest voor een PU-gietvloer kunt u helemaal zelf bepalen hoe de vloer eruit komt te zien. Van de kleur tot aan het aanbrengen van een patroon of zelf illustratie. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor een betonlook in verschillende tinten. Wat u ook kiest, de vloer is in alle gevallen strak en volledig naadloos afgewerkt. Dit maakt dit type gietvloer vloeistofdicht en vuilstofafstotend, en daarmee ideaal voor ruimtes die zeer intensief worden gebruikt of waar de kans op het morsen van vocht groot is. Bovendien kunnen PU-gietvloeren worden aangepast aan elke grootte en vorm van de ruimte.

Een van de eigenschappen van een PU-gietvloer is dat deze uit zichzelf de omgevingstemperatuur aanneemt. Dit betekent dat in de zomermaanden de vloer aangenaam koel is. Wilt u genieten van warme voeten in de winter? Een PU-vloer is goed te combineren met vloerverwarming.

Hoe de PU-gietvloer wordt aangebracht

De PU-gietvloeren zijn dezelfde vloeren die gebruikt worden in bijvoorbeeld (sport)hallen en kantoorruimten. Andere typen gietvloeren zijn epoxy gietvloeren en betonvloeren. Deze typen gietvloeren worden vooral gebruikt in industriële ruimten. Tenslotte kunt u een PU-gietvloer ook als terras laten gieten. Dan maakt u direct een onvergetelijke fenomenale eerste indruk! En u weet: De eerste indruk telt.

Onderhoud

Doordat een PU-vloer geen naden heeft en vochtbestendig is, is dit type vloer makkelijk in onderhoud. Reinigen kan met een stofzuiger met zacht mondstuk, of door de vloer te dweilen met koud water. Warm water laat sporen achter en raden we daarom af. In geval van vlekken kunt u deze met een vochtige doek verwijderen, terwijl voor grotere vlekken speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar zijn.

Een gietvloer is zeer duurzaam en blijft lang mooi. Desgewenst kunt u eens in de tien jaar de vloer opnieuw lakken. Met name wanneer de vloer zeer intensief wordt gebruikt is dat aan te raden.

vrijblijvend adviesgesprek aanvragen?

Als u meer informatie wilt of vragen heeft over onze epoxy vloeren, vul dan het onderstaande formulier in voor een terugbelverzoek. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de informatie die u nodig heeft.

Toepassing PU vloer

Zoals de naam al zegt, wordt een PU-gietvloer ingegoten. Dit kan op vrijwel alle ondergronden, zoals beton, tegels en hout. Doordat de nieuwe vloer slechts 3 tot 6 millimeter dik, gaat er daardoor nauwelijks ruimte verloren. Voorwaarde voor het aanbrengen van de nieuwe vloer op de huidige is dat de ondergrond vloer schoon, droog, stof- en vetvrij is en op de juiste manier wordt voorbereid. Wanneer u kiest voor een gietvloer van Epoxy-vloeren EU bent u ervan verzekerd dat hiervoor de juiste maatregelen worden getroffen, zoals het aanbrengen van een primer en het plaatsen van een krimpnet.

Het aanbrengen van de PU-gietvloer vereist ambachtelijk vakmanschap. Doordat er meerdere lagen nodig zijn, neemt het gieten van deze vloer meestal enkele dagen in beslag. Hoe lang dat precies duurt, is onder andere afhankelijk van de staat van de ondergrond, de grootte van de ruimte en of u kiest voor een logo, vorm of patroon. Naar wens kan de vloer worden afgewerkt met een matte of zijdeglans PU-beschermlaag. Ook is het mogelijk om de vloer te voorzien van een antislip coating.

Nadat de laatste laag is aangebracht, kunt u al na 24 uur over de vloer lopen. Na 48 uur kan de vloer zelfs al worden belast met (zware) meubels of machines. 

Maak indruk

De PU-gietvloer is een kunststof vloer die vloeibaar gegoten wordt. Op die manier realiseert Epoxy Vloeren EU een unieke en dynamische strak gegoten vloer. 

De PU-gietvloer is een luxueuze vloer die ideaal is voor bedrijven waarbij exclusiviteit en status een belangrijke rol speelt.Denk bijvoorbeeld aan hotels, nachtclubs of grote multinationals.

De PU-gietvloer is ook een oplossing voor bedrijven en instellingen waarbij hygiëne van belang is, bijvoorbeeld bejaardencentra en ziekenhuizen. Dat komt omdat de gietvloer vloeistofdicht en vuilafstotend is.

Uiterlijk
 • Naadloos
 • Logo’s, illustraties, etc. mogelijk
 • In iedere gewenste kleur verkrijgbaar
 • Kleurvast
 • Exclusieve uitstraling
Stevigheid
 • Zeer sterk
 • Slijtvast
 • Elastisch
 • Stootvast

Algemeen

 • Geluiddempend
 • Brandveilig
 • Schokbestendig
 • Te combineren met
   vloerverwarming
Geschikt voor:
 • Vloeren
 • Trappen
 • Binnen
 • Buiten

Vraag een offerte aan

Wilt u meer informatie over onze hoogwaardige epoxy vloeren? Bent u benieuwd naar de kosten van een nieuwe vloer voor uw specifieke situatie? Neem gerust contact met ons op voor gedetailleerde informatie of vraag een gratis offerte aan. Samen bespreken we uw wensen en onderzoeken we de mogelijkheden voor uw project.
Scroll naar boven