Coatingvloeren

net iets anders dan de gietvloer.

Exclusieve en luxe

Coatingvloeren zijn wat betreft de vloereigenschappen vergelijkbaar met gietvloeren. Zo heeft u legio mogelijkheden wat betreft de kleuren voor uw coatingvloer en kunt u ook patronen of bijvoorbeeld uw bedrijfslogo in uw coatingvloer verwerken. Op die manier bent u ervan verzekerd dat uw vloer precies aansluit op uw interieur en krijgt uw ruimte een exclusieve en luxueuze uitstraling. De coatingvloer is net als een gietvloer naadloos, slijtvast en stof- en vuilafstotend. Dit laatste is ideaal voor mensen met allergieën en voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren.

Een coatingvloer is een dunne laag materiaal die wordt aangebracht op een bestaande vloer om bescherming en verbeterde esthetiek te bieden. Het wordt vaak gebruikt als afwerkingslaag bovenop beton, hout, tegels of andere vloeroppervlakken. De coatingvloer kan zowel binnen als buiten worden gelegd en is een voordelig alternatief voor een gietvloer.

Het grote voordeel van de coatingvloer is dat u verzekerd bent van een vloer die verder niemand heeft. Omdat de vloer relatief dun is, blijft de ondergrond zichtbaar als u kiest voor een transparante coating en krijgt u unieke patronen in uw vloer. Heeft u bijvoorbeeld een beton- of cementvloer liggen, dan is een coatingvloer ideaal om te gebruiken. Toch liever een bepaalde kleur? Ook dat is mogelijk, want door verschillende pigmenten met elkaar te combineren, kan Epoxy Vloeren EU bijna elke kleur leveren.

Gaat u verbouwen of renoveren en bent u op zoek naar een nieuwe vloer voor uw woning? Of zoekt u een vloer voor uw nieuwbouw woning? Wilt u graag een nieuwe vloer plaatsen in uw bedrijfspand? Met een coatingvloer heeft u de mogelijkheid tot het leggen van een vloer zowel buiten als binnen.

Met een coatingvloer heeft u de mogelijkheid tot het leggen van een vloer zowel buiten als binnen.

Onderhoudsgemak

Coatingvloeren hebben hetzelfde onderhoudsgemak als de gietvloer. Omdat de coatingvloer naadloos is en een gesloten structuur heeft, is de vloer onderhoudsvriendelijk. Vocht en vuil krijgen geen kans en als u de vloer wekelijks stofzuigt, houdt u deze goed. Vlekken verwijdert u eenvoudig met een vochtige doek.

Besluit u een coatingvloer te kopen, dan bepaalt u helemaal zelf hoe deze eruit komt te zien. U kunt kiezen voor een transparante laag, waardoor de ondergrond goed zichtbaar blijft. Zo blijft met een coatingvloer over uw bestaande betonvloer , het prachtige vlammenpatroon goed zichtbaar. U kunt er zelfs voor kiezen om een patroon, illustratie of logo aan te laten brengen. Doordat een coatingvloer van Epoxy Vloeren EU maatwerk is, is de keuze helemaal aan u en geniet u nog jarenlang van een unieke vloer. 

Een sterke vloer van de hoogste kwaliteit met een strakke uitstraling én volledig naar uw wens. Dat zijn slechts een aantal kenmerken van de gietvloeren van Epoxy Vloeren. We zijn dé specialist in gietvloeren, epoxyvloeren, betonvloeren, betonlook vloeren, designvloeren en vloercoatings.

- 01
Uiterlijk coatingvloer
 • transparant met onderliggende prints of patronen;
 • ruime keuze uit diverse kleuren en kleurtinten;
 • modern en industrieel;
- 02
Stevigheid
 • naadloos;
 • elastisch en stootvast;
 • zeer slijtvast en hierdoor uitermate geschikt voor intensief gebruik;
 • vloeistofdicht;
 • anti-allergisch.
- 03
Algemeen
 • prijstechnisch van voordeel;
 • bestand tegen chemische stoffen;
 • brandwerend;
 • gladde uitvoering of met antislipeffect.
- 04
Onderhoudsarm en stofvrij
 • gezinnen met kinderen;
 • mensen die last hebben van allergieën zoals huisstofmijt;
 • vertrekken waar met dieren wordt gewerkt (denk aan asiels of dierenartspraktijken).
- 05
Over de oplevering
” Binnen 24 uur kunt u (weer) op de vloer rondstappen, terwijl voor het (terug)plaatsen van zware meubels e.d. ongeveer 48 uur moet worden voorzien. “

na 3 dagen is de coatingvloer licht mechanisch belastbaar;

na 7 dagen kunt u de coatingvloer chemisch belasten.

Geïnteresseerd?
Maak een bel afspraak

Toepassingen coatingvloer

Pu gietvloerVanwege de vergelijkbare eigenschappen met de gietvloer zijn er veel toepassingen denkbaar voor de coatingvloer. Zowel particulieren als zakelijke klanten hebben baat bij een coatingvloer. Bovendien is de coatingvloer zowel geschikt voor buiten als binnen.

Een coatingvloer bestaat uit een mengsel van specifieke harsen, additieven en soms ook pigmenten. De exacte samenstelling die wordt gebruikt varieert en is afhankelijk van het type coating en de gewenste eigenschappen. Meestal wordt er gebruikt gemaakt van epoxyhars en/of  polyurethaanhars als basis voor de vloer. Het mengsel kan verder worden voorzien van additieven om bijvoorbeeld de slipweerstand te verhogen, de kleurechtheid te behouden of om de vloer beter te beschermen tegen uv-stralen. Kiest u voor een gekleurde coatingvloer, dan voegen we bepaalde pigmenten toe om de door u gewenste tint te maken.

Voor bedrijven waarbij hygiëne een belangrijke rol speelt, zoals bejaardencentra en ziekenhuizen, is de coatingvloer ook van voordeel omdat de vloer vloeistofdicht en vuilafstotend is. Kortom, de coatingvloer is te leggen op elke ondergrond en in elk binnenmilieu.

Ondergrond en vloerdikte

Uw coatingvloer kan Epoxy Vloeren EU vrijwel op elke vastliggende ondergrond aanbrengen. Zo is de coatingvloer prima te leggen op een anhydriet gebonden, betonnen of cementen ondervloer.

Ook kunnen wij uw coatingvloer over een tegelvloer en in sommige gevallen zelfs een houten vloer leggen. Het uitgangspunt is dat de ondergrondstabiel, droog, stof- en vetvrij is. De ondergrond kan Epoxy Vloeren EU voorbehandelen met primers zodat de juiste structuur wordt verkregen.

De dikte van een coatingvloer ligt gemiddeld tussen de 0,1 en 1 millimeter. Hierdoor blijft de ondergrond in de meeste gevallen zichtbaar als u kiest voor een transparante coating. Zo realiseert u eenvoudig unieke patronen in uw vloer. De coatingvloer is ideaal als u bijvoorbeeld een beton- of cementvloer heeft liggen. Afhankelijk van de situatie kunnen wij de vloerdikte aanpassen naar uw wensen.

Hoewel een coatingvloer bestaat uit slechts een dunne laag, is dit type vloer sterk en slijtvast. Hierdoor kan deze ondergrond worden toegepast in verschillende soorten vertrekken, van woningen tot intensief gebruikte industriële ruimtes. Hierbij kunt u onder andere denken aan: woonkamers, keukens, badkamers, toiletten, zorginstellingen, hotels, kantoren, fabrieken, magazijnen, parkeergarages, winkels en showrooms.

Onderhoud van een coatingvloer

Een coatingvloer is net als een PU-gietvloer volledig naadloos en bestand tegen vocht. Onderhoud en schoonmaak van dit type ondergrond is daardoor zeer eenvoudig. Reinigen kan met een stofzuiger met zacht mondstuk, of door de vloer te dweilen met koud water. Vlekken kunt u deze met een vochtige doek of een speciaal reinigingsmiddel verwijderen.

Eindeloze variaties door maatwerk

Besluit u een coatingvloer te kopen, dan bepaalt u helemaal zelf hoe deze eruit komt te zien. U kunt kiezen voor een transparante laag, waardoor de ondergrond goed zichtbaar blijft. Zo blijft met een coatingvloer over uw bestaande betonvloer , het prachtige vlammenpatroon goed zichtbaar. U kunt er zelfs voor kiezen om een patroon, illustratie of logo aan te laten brengen. Doordat een coatingvloer van Epoxy Vloeren EU maatwerk is, is de keuze helemaal aan u en geniet u nog jarenlang van een unieke vloer. 

 

Het leggen van een coatingvloer

Een coatingvloer wordt aangebracht op de bestaande vloer. Om te zorgen dat u jarenlang plezier heeft van de vloer, zorgt onze vakman ervoor dat de huidige vloer de juiste voorbehandeling krijgt. Voor een optimaal resultaat moet de ondergrond allereerst schoon, droog, stof- en vetvrij zijn. Eventuele scheurtjes en beschadigingen worden gerepareerd. Vervolgens wordt er een primer aangebracht, die zorgt voor een goede hechting. Vervolgens wordt de coating zelf aangebracht en strijken we deze zorgvuldig glad.

Nadat de laatste laag is aangebracht, kunt u al na 24 uur over de vloer lopen. Na 48 uur kan de vloer zelfs al worden belast met (zware) meubels. Gaat u de vloer mechanisch belasten, dan kunt u dit na drie dagen al doen. Voor chemische belasting raden we aan om hiermee te wachten tot zeven dagen na plaatsing van de vloer.

Vraag een offerte aan

Scroll naar boven