authentiek en luxe

Troffelvloeren of Mortelvloeren

een stoere natuursteen look

Kleurvast en sterk

Een troffelvloer is een sterke, strakke en naadloze vloer gemaakt van fijn grind gemengd met een epoxyhars, dat als bindmiddel dient. Als afwerking wordt er een speciale component aangebracht, waardoor de troffelvloer afgesloten wordt voor vuil en vloeistoffen. 

Het resultaat is een strakke harde vloer. De troffelvloer, ook wel mortelvloer genoemd, ziet eruit als een stoere betonvloer met de authenticiteit en luxe uitstraling van een natuursteen vloer.

De troffelvloer staat bekend om zijn enorme kracht, mede dankzij de dikte van 5 millimeter.

De troffelvloer is erg geschikt om in de badkamer of de keuken te leggen. Verstandig is dan wel om de troffelvloer te laten afwerken met een anti-slip laag. 

De troffelvloer krijgt bovendien een speciale topcoating die ook tegen chemicaliën bestand is, waardoor de vloer ook ideaal is voor verschillende zakelijke toepassingen.

Bent u op zoek naar een industriële vloer met de luxe uitstraling van natuursteen en die tegelijkertijd eenvoudig te onderhouden is? Een troffelvloer, ook wel mortelvloer genoemd, is dan het overwegen waard. 

De troffelvloer staat bekend als een sterke, harde vloer met een lange levensduur en is daardoor geschikt voor zowel zakelijke ruimtes als voor particuliere woningen. We bieden een ruime keuze in kleuren en afwerkingen, waardoor een mortelvloer in vrijwel ieder interieur past.

Troffelvloer-Mortelvloer-overloop-marien-4
Troffelvloer-Mortelvloer-BedrijfsRuimte-1000x900

Oorsprong en verleden

De troffelvloer werd in het verleden voornamelijk gebruikt als industriële vloer voor zakelijke toepassingen. Het is dan ook een ideale vloer voor instellingen waar hygiëne een belangrijke rol speelt zoals ziekenhuizen, verzorgingstehuizen of sanitaire ruimtes. Ook ruimtes waar het belangrijk is dat de vloer vloeistofdicht is, is de troffelvloer een goede oplossing zoals werk- en wasplaatsen.

Sinds enkele tijd is de moderne, industriële look ook een trend in de binnenhuisarchitectuur, dus zien we de troffelvloer steeds meer terugkomen in badkamers, garages, keukens, livings en toiletten. Ook voor trappen en wanden is de troffelvloer een populaire keuze.

Een troffelvloer wordt gemaakt van kleine, fijngemalen steentjes en kwartszand. De vermalen korrels worden vervolgens vermengd met onze hoogwaardige epoxyhars en als naadloze vloer  aangebracht op uw bestaande vloer. De vloer lijkt daarmee op een siergrindvloer , maar de steentjes en korrels van een troffelvloer zijn echter veel fijner. Dit type tapijt wordt bovendien niet ingegoten, maar handmatig aangebracht met behulp van een vlakspaan en troffel. Hier komt dan ook de naam troffelvloer vandaan.

Meer weten over de troffelvloer? Of bent u benieuwd wat de kosten van de vloer voor u zouden zijn? Neem dan gerust contact op voor meer informatie of het aanvragen van een gratis offerte. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 06-28784294.

0 +
jaren ervaring
0 +
tevreden klanten
0 +
projecten
0 +
aan mogelijkheden

Onderhoud en ondergrond

Een troffelvloer is een gebruiksvriendelijke vloer die wij bijna op elke ondergrond kunnen leggen, zo lang deze stabiel, droog, stof- en vetvrij is en een vormvaste ondergrond heeft. Of u nu een een gladde betonvloer heeft liggen, een tegelvloer, een natuursteen vloer of een stevige vormvastehouten vloer (na stabilisatie met watervast verlijmde multiplex) en vastgelijmde novilon.

Een troffel- of mortelvloer is zeer makkelijk in onderhoud. Doordat de vloer naadloos is en wordt voorzien van een beschermende coating, heeft vuil geen kans om in de vloer te trekken.  Uw troffelvloer maakt u daardoor eenvoudig schoon met een stofzuiger met zacht mondstuk, of door de vloer te dweilen. Hiervoor gebruikt u het beste een sopje met een neutraal reinigingsmiddel dat geschikt is voor een troffelvloer. 

Vermijd chemische schoonmaakproducten, aangezien deze uw vloer onherstelbaar kunnen beschadigen.

De dikte van een troffelvloer is verschillend en hangt af van de dikte van de korrels. Deze zijn in te delen in drie categorieën:

 • 0,3 millimeter – 0,6 millimeter
 • 0,6 millimeter – 1,2 millimeter
 • 1,2 millimeter – 1,9 millimeter

De basisdikte van uw troffelvloer bedraagt 6 millimeter, maar wordt aangepast afhankelijk van de ondergrond.

blank

Structuur en vloerverwarming

Een troffelvloer is zeer goed te combineren met vloerverwarming. Doordat we gebruik maken van hoogwaardig epoxy is de vloer namelijk licht elastisch, waardoor scheurtjes door warmteverschillen worden voorkomen. 

Hierdoor kunt u genieten van een aangename temperatuur aan uw voeten in combinatie met de vele andere voordelen van een mortelvloer.

Gebruikt u de ruimte waar de vloer komt te liggen heel intensief? Dan gebruiken wij een gesloten structuur voor de vloer. Dit geldt ook voor vloeren waarop regelmatig water terecht komt. Bij een gesloten structuur is het dan eenvoudig op te dweilen. Denkt u hierbij aan ruimten zoals:

 • badkamers en rond douches
 • bejaardentehuizen
 • inkomhallen
 • keukens
 • Livings
 • studentenvertrekken
 • toiletten
 • veranda’s
 • winkels
 • met vloerverwarming

Zoals gezegd bestaat een troffelvloer uit kleine,
fijngemalen kwartskorrels die met een epoxyhars worden vermengd. De steentjes
zijn meestal tussen de 0.3 mm en 2 mm dik, waarbij geldt dat hoe kleiner de
korrel is, hoe egaler de vloer oogt. U kiest zelf de grootte van de korrels, net
als de dikte van de vloer. Komt de vloer in een ruimte te liggen die intensief
gebruikt wordt, zoals een kantoor, dan is een dikkere troffelvloer soms aan te
raden boven een dunne laag. Uiteraard geven wij u een passend advies over zowel
de grootte van de korrels als de dikte van de vloer.

Voor de afwerking van de vloer kunt u kiezen een matte of
juist glanzende coating. Een coating geeft niet alleen een mooie uitstraling,
maar zorgt er bovendien voor dat de vloer extra beschermd wordt tegen vocht,
vuil en stof. Ook bestaat de optie om de troffelvloer te voorzien van een antislip
laag. Vooral voor ruimtes waar de kans groot is dat er water op de vloer wordt
gemorst, zoals badkamers of keukens, raden we een dergelijke laag aan.

- 01
Uiterlijk troffelvloer
 • stoere, moderne en industriële look;
 • exclusief door ruime keuze uit kleuren en kleurenmengelingen;
 • verwerk indien gewenst vormen, illustraties, letters en logo’s in uw troffelvloer;
 • kleurvast.
- 02
Stevigheid
 • erg sterk;
 • naadloos;
 • duurzaam;
 • elastisch en stootvast;
 • zeer slijtvast.
- 03
Algemeen
 • De troffelvloer dempt geluiden;
 • Hoge brandveiligheid;
 • Nooit meer koude voeten: Ideale combinatie met vloerverwarming.
- 04
Om rekening mee te houden
 • De troffelvloer is na 24 uur te belopen (afhankelijk van de omgevingstemperatuur);
 • Na 48 uur is de troffelvloer belastbaar (afhankelijk van de omgevingstemperatuur);
 • Het duurt zeven dagen voordat de troffelvloer goed bestand is tegen chemicaliën en vetten.
- 05
Over de oplevering

”Anders dan bij een epoxy gietvloer, wordt een troffelvloer niet ingegoten, maar handmatig gelegd. Dat kan op vrijwel iedere ondergrond, zolang deze maar schoon, droog, stof- en vetvrij is en op de juiste wijze wordt voorbereid. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een nieuwbouwproject, renovatie of bestaande bouw. Nadat onze vakman uw vloer heeft gelegd, kunt u al na 24 uur door de ruimte lopen. Meubels mogen na 48 worden neergezet.“

Geïnteresseerd?
Maak een bel afspraak

Vraag een offerte aan

Scroll naar boven