de looks van een marmeren vloer

Marmer en steentapijt

extra warmte en Hygiëne

Een alternatief voor marmer

Een marmertapijt is een luxueus ogende vloer die veel
overeenkomsten heeft met een marmeren vloer. Zo heeft dit type vloer een prachtige,
natuurlijke uitstraling en is het net als echt marmer zeer sterk en duurzaam.
Marmertapijt is echter goedkoper, wat het een uitstekend alternatief maakt voor
een dure marmervloer. 

Een ander voordeel is dat een marmertapijt makkelijk in onderhoud is en daardoor in vele binnen- én buitenruimtes toegepast kan worden.

Waar wordt marmertapijt van gemaakt?

Om marmertapijt te maken, worden er honderden duizenden kleine stukjes marmer gebruikt. De marmerkorrels worden eerst getrommeld, waarbij de scherpe hoekjes worden afgevlakt.


Daarna worden de steentjes geïmpregneerd, wat zorgt voor een waterbestendig, waterafstotend en schimmelwereld tapijt. Vervolgens gebruiken we een hoogwaardig bindmiddel, zoals epoxyhars of polyurethaan, om de korrels in een naadloze vloer te gieten. Welk type bindmiddel we voor uw vloer gebruiken is onder andere afhankelijk van het soort ruimte waar het marmertapijt komt te liggen.

Overweegt u een betaalbare kunststof vloer met een elegante en luxe
uitstraling, dan is een marmertapijt wellicht de oplossing voor u.
 worden. Denk hierbij aan ongekende kleurencombinaties of mooie motieven.

Naast het feit dat wij voornamelijk woningen voorzien van nieuwe vloeren is het ook zeker mogelijk om bij ons aan te kloppen voor de zakelijke markt. Voor een indruk van de vloeren die wij leggen kunt u alvast ons portfolio bekijken!

Marmertapijt1
Marmertapijt-7

Getrommeld en geïmpregneerd

Een marmeren vloer is prachtig en heeft verschillende voordelen. Zoals u kunt begrijpen hangt er aan een marmeren vloer ook een behoorlijk prijskaartje. Wij bieden u een alternatief: Het marmertapijt. Deze kunststof vloer wordt ingegoten met miljoenen stukjes marmer en lijkt hierdoor op een echte marmeren vloer terwijl u veel minder betaalt.

De marmerkorrels worden getrommeld en geïmpregneerd. Het trommelen zorgt ervoor dat de scherpe hoekjes worden afgerond en het impregneren zorgt ervoor dat uw marmertapijt veel verschillende voordelige eigenschappen krijgt, zoals waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend, brandvertragend en een hoge duurzaamheid.

Om marmertapijt te maken, worden er honderden duizenden kleine stukjes marmer gebruikt. De marmerkorrels worden eerst getrommeld, waarbij de scherpe hoekjes worden afgevlakt. Daarna worden de steentjes geïmpregneerd, wat zorgt voor een waterbestendig, waterafstotend en schimmelwereld tapijt. 

Vervolgens gebruiken we een hoogwaardig bindmiddel, zoals epoxyhars of polyurethaan, om de korrels in een naadloze vloer te gieten. Welk type bindmiddel we voor uw vloer gebruiken is onder andere afhankelijk van het soort ruimte waar het marmertapijt komt te liggen.

0 +
jaren ervaring
0 +
tevreden klanten
0 +
projecten
0 +
aan mogelijkheden

Voor elk interieur

Marmertapijt heeft een natuurlijke uitstraling en houdt warmte beter vast dan gewone stenen vloertegels. Hierdoor voelt een marmertapijt ook warmer aan. Ook op blote voeten is een marmertapijt fijn om op te lopen. Bovendien glijdt u niet uit omdat de vloer stroef is. Een marmertapijt behoeft weinig onderhoud en behoudt langdurig de natuurlijke en luxueuze uitstraling.

Epoxy Vloeren EU is naast industriële, epoxy en coating vloeren ook gespecialiseerd in het leggen van marmertapijt. U kunt bij ons terecht voor een marmertapijt op maat of u die nou in uw woonkamer, slaapkamer of badkamer wilt leggen.

Het marmertapijt is ook heel geschikt voor bedrijven. Niet alleen krijgt uw interieur een nieuwe impuls, ook krijgt uw bedrijf een luxueuze en professionele uitstraling.

Doordat een marmertapijt vloer op maat en volledig naar uw wens gemaakt wordt, kan het in vele ruimtes worden toegepast.

blank

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de verschillende vloeren die wij in ons assortiment hebben? Neemt u dan contact met ons op! U kunt het contactformulier op onze contactpagina invullen maar het is ook mogelijk om te bellen naar 0 (031) 6 – 287 842 94. Wij staan u dan graag te woord en denken met u mee over nieuwe vloeren in uw huis!

Verschillende structuren voor verschillende toepassingen

Een tapijt van marmerkorrels kan een open of een gesloten structuur hebben. Bij een open structuur lijkt het alsof de kleine marmerstukjes los op de vloer liggen. Voor woningen en appartementen gebruiken we meestal dit type structuur. Ook voor terrassen en balkons raden wij de open variant aan, zodat na een regenbui het water altijd weg kan stromen.

Kiest u voor een marmertapijt in bijvoorbeeld uw keuken of badkamer, dan is een gesloten structuur juist het beste. In deze ruimtes is er namelijk een grote kans dat er water op de vloer terecht komt. Doordat de openingen tussen de marmerkorrels bij een gesloten structuur zijn opgevuld met hoogwaardig bindmiddel, kan water op de vloer snel en makkelijk worden opgedweild. Ook voor ruimtes die intensief worden gebruikt, zoals winkels of showrooms, is een gesloten structuur een betere optie dan een open structuur. Desgewenst kan de vloer worden afgewerkt met een glanzende of matte coating

Steentapijt van marmer afwerking

Afhankelijk van het gebruik krijgt de vloer een open of gesloten structuur. Bij de open structuur blijft er ruimte tussen de marmeren korrels. Hierdoor kan het huisstof opgevangen worden in de poriën en verbergt de vloer het vuil.

- 01
Uiterlijk marmertapijt
 • Natuurlijke, exclusieve look
 • Veel mogelijkheden wat betreft kleuren en kleurenmengelingen
 • Verwerking van stijlvolle vormen, lijnen, figuren, illustraties, letters en logo’s in uw marmertapijt is mogelijk;
 • kleurvast.
- 02
Stevigheid
 • erg sterk;
 • naadloos;
 • duurzaam;
 • elastisch en stootvast;
 • zeer slijtvast.
- 03
Algemeen
 • demping van geluid;
 • hoge brandveiligheid;
 • het marmertapijtis ideaal in combinatie met vloerverwarming.
- 04
Onderhoud marmertapijt
 • Het marmertapijt is een onderhoudsvriendelijke en hygiënische vloer waarbij de open structuur iets meer onderhoud verlangt dan de gesloten variant. Voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren is het marmertapijt een ideale vloer.
- 05
Over de oplevering
” Binnen 24 uur kunt u (weer) op de vloer rondstappen, terwijl voor het (terug)plaatsen van zware meubels e.d. ongeveer 48 uur moet worden voorzien. “
Geïnteresseerd?
Maak een bel afspraak

Kanttekeningen en opmerkingen

Het marmertapijt is een hele hygiënische vloer. U houdt het marmertapijt eenvoudig schoon en omdat de vloer stof absorbeert is het een ideale vloer voor gezinnen met kinderen of huisdieren en voor mensen die bijvoorbeeld een huisstofmijtallergie hebben. Afhankelijk van uw structuur vindt u hieronder tips om uw marmertapijt schoon te maken en houden.

Onderhoud marmertapijt met open structuur

U hoeft het marmertapijt met een open structuur slechts één keer per week te stofzuigen. Gebruik een vochtige dweil om uw marmertapijt op te frissen. Bij etensresten, vlekken van gevallen of gemorste dranken, zand of modder is het verstandig de vloer direct schoon te maken door deze uit te borstelen en met warm water na te spoelen. Gebruik een waterzuiger of een vochtige doek om het vuile water op te zuigen of af te deppen. Gebruik neutrale, zachte zeepproducten bij het schoonmaken van de vloer. Chemische reinigingsmiddelen beschadigen uw marmertapijt vloer!

Eén keer per jaar is het verstandig om een grote schoonmaak te houden. Gebruik dan een tapijtreiniger. Het voordeel van een tapijtreiniger ten opzichte van een waterzuiger, is dat de vloer weer eerder belastbaar is.

Onderhoud marmertapijt met gesloten structuur

Om uw marmertapijt met gesloten structuur te reinigen, volstaat het om uw vloer te stofzuigen. Vlekken verwijdert u door de vloer te dweilen met een sopje. Let op: gebruik hiervoor neutrale reinigingsmiddelen en gebruik hiervan niet te veel. Chemische reinigingsmiddelen beschadigen uw marmertapijt.

Het marmertapijt verschilt in dikte, afhankelijk van de gebruikte marmerkorrels. Deze zijn in te delen in drie categorieën:

 • 1 – 4 millimeter, waarbij u een marmertapijt krijgt van 6 tot 8 millimeter dik.
 • 4 – 8 millimeter, waarna uw marmertapijt 15 millimeter dik wordt.
 • 5 – 12 millimeter, uw vloer krijgt een dikte van 25 millimeter.

Afhankelijk van uw situatie kunnen wij de laagdikte aanpassen.

Kortom, marmertapijt is onderhoudsarm. Dit geldt voor zowel de open als de gesloten structuur. Eenmaal per week stofzuigen met een zacht mondstuk is in beide gevallen vaak al voldoende. De vloer is eenvoudig te dweilen. Gebruik hiervoor een sopje met een neutraal reinigingsmiddel dat geschikt is voor marmertapijt.

Vermijd chemische schoonmaakproducten, aangezien deze uw vloer onherstelbaar kunnen beschadigen.

Vraag een offerte aan

Scroll naar boven