Steentapijt of siergrindvloer

een tal van mogelijkheden

Warmte en degelijkheid

Bent u op zoek naar een stenen vloer die de warmte van een tapijt biedt, maar tegelijkertijd duurzaam en onderhoudsarm is? Dan is een siergrindvloer geschikt voor u. Dit type vloer, ook wel steentapijt of siergrind genoemd, biedt daarnaast nog vele andere voordelen. Zo kunt u zelf de kleur kiezen en is het mogelijk een motief naar keuze in de vloer aan te laten brengen. Dit maakt dat een siergrindvloer geschikt is voor ieder interieur.

Bovendien kan door het materiaal dat wij gebruiken een steentapijt in zowel binnen- als in buitenruimtes worden gebruikt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die een siergrindvloer biedt? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee en geven een passend advies.

0 +
jaren ervaring
0 +
tevreden klanten
0 +
projecten
0 +
aan mogelijkheden
verken de mogelijkheden

Over de epoxy vloer

1.

Uiterlijk siergrind

Epoxy Vloeren EU biedt zeer decoratieve, lichtechte en kleurvaste vloeren van siergrind in diverse kleuren, die op maat worden gemaakt, naadloos zijn, een strak en stevig uiterlijk hebben, en tevens warm en elegant ogen.

2.

Stevigheid

Stevigheid wordt gegarandeerd met onze slijtvaste en solide siergrindvloeren, die schokbestendig zijn en de mogelijkheid bieden om vormen, illustraties, letters en logo’s op maat te verwerken. Bovendien zijn ze hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

3.

Algemeen

Onze siergrindvloer biedt een aangename geluiddemping, waarborgt hoge brandveiligheid en maakt het aangenaam om blootsvoets te lopen, vooral in combinatie met vloerverwarming. De vloer wordt afgewerkt met transparante epoxyhars voor een optimaal resultaat.

4.

Onderhoudsarm en stofvrij

Onderhoudsarm en stofvrij, het steentapijt blinkt niet alleen uit in slijtvastheid en duurzaamheid, maar is ook uiterst eenvoudig in onderhoud. Met een stofzuiger voorzien van een zacht mondstuk is de vloer moeiteloos te reinigen. Voor steentapijten met een gesloten structuur wordt het onderhoud nog gemakkelijker: vuil en stof kunnen eenvoudig worden verwijderd door de vloer te dweilen met schoon water, eventueel vermengd met een PH-neutraal schoonmaakmiddel geschikt voor steentapijt.

De gesloten structuur van het steentapijt is niet alleen hygiënisch, maar ook ideaal voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren.

5.

Over de oplevering

Na slechts 24 uur na het leggen van de siergrindvloer kunt u alweer vrij over de vloer bewegen, terwijl meubels na 48 uur weer (terug)geplaatst mogen worden. Het leggen van een siergrindvloer is eenvoudig; zolang de ondergrond stabiel, droog en vetvrij is, kan het grind direct over de oude vloer worden uitgespreid. Hierdoor krijgt de ruimte direct een geheel nieuwe uitstraling.

Bovendien kunnen traptreden, wanden en plinten worden meegenomen in het proces, wat resulteert in een perfecte harmonie en een strak ogend interieur.

6.

Onderhoud

Voor het onderhoud van deze vloeren kan het haast niet gemakkelijker: Het is voldoende om slechts eenmaal per week te stofzuigen en jaarlijks een schrobbeurt in te lassen. Vlekken kunnen eenvoudig verwijderd worden.

Over de siergrind vloer

Wat is een siergrind vloer?

Siergrind is een duurzaam natuurproduct dat bestaat uit kleine steentjes die uit rivieren worden gewonnen. Door de stroming van het rivierwater rollen de steentjes over de bedding en krijgen ze een mooie ronde of juist afgevlakte vorm. Door het grind en de steentjes na een zorgvuldig selectieproces te vermengen met hoogwaardig epoxyhars kunnen ze als naadloze vloer in uw woning of bedrijfsruimte worden aangebracht.

De talrijke voordelen die verbonden zijn aan het plaatsen van steentapijt, maken dit type vloer erg begeerd. Een siergrindvloer is een populaire keuze van veel zakelijke klanten die de vloer graag gebruiken in kantoren of showrooms.

Kiest u voor onze vloeren van siergrind, dan kiest u voor een sterke vloer. Ook als de siergrindvloer permanent zwaar belast wordt, slijt de vloer nauwelijks. U heeft tal van mogelijkheden wat betreft de kleur voor uw siergrindvloer van Epoxy Vloeren EU. Ook voor het verwerken van vormen, illustraties, letters en logo’s in uw grindvloer draaien wij onze hand niet om. Vloeren van siergrind zijn er in talloze verschillende kleuren, elke vloer is maatwerk. Niet voor niets zijn wij gespecialiseerd in het leggen van uw siergrindvloer. Zo bent u verzekerd van een siergrindvloer op maat.ms – winkels – sport ruimtes – verzorgingstehuizen – tandartspraktijken – sauna’s – horeca en nog veel meer zakelijke toepassingen.

Ook particuliere klanten halen hun hart op bij de keuze voor een siergrindvloer. Epoxy Vloeren EU legt de vloer veel in woonkamers – woonhuizen – etage woningen – inkomst-hallen – slaapkamers – woonboten – serres – garage – badkamers – terrassen – trappen en keukens.

Omdat wij polyurethaan in het bindmiddel gebruiken, kunt u de siergrindvloer ook op uw balkon of terras leggen. Polyurethaan zorgt ervoor dat het bindmiddel lichtecht, zeer elastisch, scheurvast en weerbestendig is. Bovendien zorgt de gekleurde kwarts voor extra bescherming tegen UV-straling.

verken de mogelijkheden

Basis Leef-Beton of Premium leef-beton collectie

Premium Leef-Beton

Een oersterke vloer met een stoere uitstraling. De speciaal geselecteerde samenstelling op basis van epoxyhars maakt deze vloer vrijwel onverslijtbaar.

Basis Leef-Beton

Een sterke en slijtvaste afwerkstuc, die kan worden aangebracht op wanden en vloeren, met een unieke natuurlijke uitstraling.

OVER pu-gietvloeren

Meer informatie over de siergrind vloer

Verschillende structuren voor verschillende toepassingen

Van nature heeft steentapijt een open structuur. Legt u de vloer in een ruimte die intensief wordt gebruikt, dan gebruiken we een gesloten structuur. Dit geldt ook voor ruimtes waar de kans groot is dat er veel of regelmatig water op de vloer komt, zoals in badkamers, veranda´s en keukens. De gesloten structuur zorgt er onder andere voor dat een intensief gebruikte siergrindvloer langer meegaat en dat water eenvoudig kan worden opgedweild. 

Van nature heeft de siergrindvloer een open structuur. Dit volstaat als u de siergrindvloer niet veel belast.

Siergrind vormt een perfecte combinatie met vloerverwarming. Het grind geleidt de warmte van de vloerverwarming namelijk zeer goed. De lucht tussen de grindkorrels warmt bovendien zeer snel op, waardoor u nadat u de vloerverwarming heeft ingeschakeld al binnen enkele minuten kunt genieten van een aangename temperatuur.

Steentapijt is niet alleen slijtvast en duurzaam, het is ook nog eens onderhoudsvriendelijk. De vloer is eenvoudig te reinigen met een stofzuiger met een zacht mondstuk. Heeft u een steentapijt met een gesloten structuur, dan is het onderhoud van de vloer nog makkelijker. Vuil en stof kunt u in dat geval verwijderen door de vloer te dweilen met schoon water, al dan niet vermengd met een PH-neutraal schoonmaakmiddel dat geschikt is voor steentapijt. 

Gebruikt u de ruimte waar de siergrindvloer komt te liggen heel intensief? Dan gebruiken wij een gesloten structuur voor de vloer. Dit geldt ook voor vloeren waarop regelmatig water terecht komt. Bij een gesloten structuur is het dan eenvoudig op te dweilen. Denkt u hierbij aan ruimten zoals:

  • badkamers en rond douches
  • bejaardentehuizen
  • inkomhallen
  • keukens
  • livings
  • studentenvertrekken
  • toiletten
  • veranda’s
  • winkels
  • vloerverwarming & siergrindvloer

Wilt u direct contact?

Neem contact met ons op en vraag direct een offerte aan klik hier.

Opzoek naar de juiste type Epoxy Gietvloer? Doe de vloeren scan.

Bent u benieuwd naar de kosten van een nieuwe vloer voor uw specifieke situatie? Doe de vloeren scan en ontvang vrijblijvend een offerte.

Vraag een offerte aan

Wilt u meer informatie over onze hoogwaardige epoxy vloeren? Bent u benieuwd naar de kosten van een nieuwe vloer voor uw specifieke situatie? Neem gerust contact met ons op voor gedetailleerde informatie of vraag een gratis offerte aan. Samen bespreken we uw wensen en onderzoeken we de mogelijkheden voor uw project.
Wilt u meer informatie over onze hoogwaardige grind vloeren? Neem gerust contact met ons op voor gedetailleerde informatie of vraag een gratis offerte aan. Samen bespreken we uw wensen en onderzoeken we de mogelijkheden voor uw project.
Scroll naar boven