Sport (coating) vloeren

Tennis, hockey, zalen en meer

Duurzaam en sterk

Tennissen, hockey of andere (buiten) sporten doet u op een van de ingegoten kunstgrasvelden of zalen van Epoxy Vloeren EU. De sportvloer bestaat uit ceramisch gecoate kwarts granulaten die gecombineerd worden met kunstgras. Het voordeel van de ronde vorm van de kwarts granulaten die gebruikt worden als basismateriaal voor de sportvloer is, dat water goed afgevoerd kan worden.

Sportvloeren van Epoxy Vloeren EU hebben een toplaag bestaande uit bindmiddelen en pigmenten. Door deze sterke toplaag is de sportvloer UV-bestendig zodat uw sportvloer niet vergeeld. Daarnaast is de sportvloer waterbestendig, slijtvast en bestand tegen chemische producten.

De sportvloer van heeft unieke eigenschappen:

Ideale vorm en zeefmaat:
De korrelverdeling speelt naast de grootte van de korrel een belangrijke rol in het al dan niet samenklitten van de korrels in grasmatten. De sportvloeren van Epoxy Vloeren EU hebben wat betreft deze twee aspecten de perfecte verhouding. Door de ronde vorm klitten de korrels niet samen. Ook is er sprake van sterk drainerende eigenschappen en beschadigen de kunstgrasvezels nauwelijks.

Ceramische inkleuring:
De sportvloer kleurt Epoxy Vloeren EU door verhitting tot zeer hoge temperatuur van de toplaag ceramisch in. Dat zorgt ervoor dat de kleur van de sportvloer op lange termijn behouden blijft.

 

Scherpe prijzen, snelle levering:

De sportvloeren van Epoxy Vloeren EU zijn net zoals de overige coating en epoxy vloeren uiterst scherp geprijsd omdat wij de sportvloer direct bij de fabrikant inkopen. Daarnaast hebben wij onze sportvloeren ook altijd op voorraad, zodat u verzekerd bent van een snelle levering.

Meer weten over sportvloeren? Of bent u benieuwd wat de kosten van de vloer voor u zouden zijn? Neem dan gerust contact op voor meer informatie of het aanvragen van een gratis offerte.

 

Met de (sport) vloeren van Epoxy Vloeren EU kunt u rekenen op kwaliteit.

Bodemkwaliteit

De sportvloeren slagen met vlag en wimpel voor verschillende onafhankelijke tests, waaronder:

ISA Sport: hierbij heeft het Instituut voor Sportaccommodaties de sportvloer getest op UV-resistentie en slijtage-weerstand. Bovendien is de sportvloer getest op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid.

LABOSPORT: Dit instituut is wereldleider op het gebied van onafhankelijke tests op sportoppervlakten en -uitrusting. Het instituut testte de sportvloer grondig op samenstelling, vorm, waterdoorlatendheid en structuur.

Besluit Bodemkwaliteit: de sportvloer die wij voor u creëren voldoet aan het Besluit Bodemkwaliteit. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over bodemverontreiniging met de sportvloer van ons.

Uiteraard bent u er bij Epoxy Vloeren EU ook van verzekerd dat wij bij onze sportvloeren uiterst strenge kwaliteitscontroles laten uitvoeren.

- 01
Uiterlijk sportvloer
  • Qua uiterlijk lijkt de sportvloer net op een echte gravel tennisbaan. Omdat de sportvloer UV-bestendig is, vergeelt deze niet. Daarnaast heeft de sportvloer nog veel meer positieve eigenschappen. Hieronder gaan we hier kort op in.
- 02
Stevigheid
  • De sportvloer is niet alleen UV-bestandig maar ook zeer slijtvast en hierdoor uitermate geschikt voor intensief gebruik. Bovendien is de sportvloer waterbestendig wat betekent dat u het hele jaar door de baan op kan (ongeacht of de sportvloer binnen of buiten ligt).
- 03
Algemeen
  • Omdat de sportvloer voldoet aan verschillende onafhankelijke en interne tests en hierdoor beschikt over verschillende certificaten bent u verzekerd van kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. De levensduur van een sportvloer ligt gemiddeld tussen de 10 en 15 jaar.
- 04
Kleuren
  • Epoxy Vloeren EU gebruikt de typerende rode of gras groene gravelkleur voor het grind van deze sportvloeren. U kunt overigens ook kiezen voor een blauwe kleur als u dat liever wilt.
- 05
Over de oplevering
” Binnen 24 uur kunt u (weer) op de vloer rondstappen, terwijl voor het (terug)plaatsen van zware meubels e.d. ongeveer 48 uur moet worden voorzien. “
Geïnteresseerd?
Maak een bel afspraak

Onderhoud van de sportvloer

De sportvloer is een onderhoudsvriendelijke vloer. Als de tennisclub regulier onderhoud uitvoert aan de sportvloer dan gaat deze jarenlang mee. Hierbij moet u denken aan het dagelijks slepen van de vloer met het sleepnet (dus niet na elke tenniswedstrijd!), het wekelijks borstelen van het terrein en de belijning en het incidenteel bijstrooien van het infill materiaal op de baan. Daarnaast is het belangrijk om de sportvloer vrij te houden van bladeren, onkruid, papier, mos, glas, stenen, kauwgom een ander afval. Heeft uw sportvloer zware beschadigingen? Neemt u dan contact op met Epoxy Vloeren EU.

Om uw sportvloer zo goed als nieuw te houden is het belangrijk om één keer per jaar speciaal onderhoud door Epoxy Vloeren EU uit te laten voeren. Wij zorgen dan voor het reinigen van de tennis infill. Om de drie jaar controleren wij de drainage.

Ondergrond en vloerdikte

Epoxy Vloeren EU kan de sportvloer vrijwel op elke vastliggende ondergrond aanbrengen, ongeacht of het gaat om een zandcementdek, anhydrieten of betonnen vloer. Het belangrijkste is dat de ondergrond stabiel, droog, stof- en vetvrij is.

In de meeste gevallen is de constructiehoogte van de sportvloer 50 centimeter en bestaat deze uit de onderbouw, de drainage, een zand- en lavafundering en een geovlies. De toplaag bestaat uit een gravelkleurige stabiliteitsmat (of groen afhankelijk van uw voorkeur) met tennis infill.

De dikte van de sportvloer ligt gemiddeld tussen de 0,4 en 0,8 mm millimeter. Afhankelijk van uw situatie kunnen wij de laagdikte aanpassen.

Robuust voor activiteiten

De sportvloeren van Epoxy Vloeren EU zijn bedoeld om actief op te zijn. Door de combinatie van ceramisch gecoate kwarts granulaten en kunstgras biedt de sportvloer verschillende voordelen die zeer van pas komen bij het tennissen.

Zo is de sportvloer vanwege de goede waterdoorlating bijna altijd bespeelbaar en wordt er geen stof gevormd bij droog weer. Mocht u onverhoeds vallen of struikelen dan zorgt de ronde vorm van de korrels voor minder tot geen schaafwonden.

Tenslotte stuitert bijvoorbeeld de tennisbal goed op de sportvloer en is deze toch voldoende vast om snel te kunnen accelereren.

Vraag een offerte aan

Scroll naar boven