past in elk interieur

Steentapijt of siergrindvloer

een tal van mogelijkheden

Warmte en degelijkheid

Bent u op zoek naar een stenen vloer die de warmte van een tapijt biedt, maar tegelijkertijd duurzaam en onderhoudsarm is? Dan is een siergrindvloer geschikt voor u. Dit type vloer, ook wel steentapijt of siergrind genoemd, biedt daarnaast nog vele andere voordelen. Zo kunt u zelf de kleur kiezen en is het mogelijk een motief naar keuze in de vloer aan te laten brengen. Dit maakt dat een siergrindvloer geschikt is voor ieder interieur.

Bovendien kan door het materiaal dat wij gebruiken een steentapijt in zowel binnen- als in buitenruimtes worden gebruikt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die een siergrindvloer biedt? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee en geven een passend advies.

 

FotoPage60
Grindvloer-Steentapijt-Luchroom-2

Wat is een siergrind vloer?

Siergrind is een duurzaam natuurproduct dat bestaat uit kleine steentjes die uit rivieren worden gewonnen. Door de stroming van het rivierwater rollen de steentjes over de bedding en krijgen ze een mooie ronde of juist afgevlakte vorm. Door het grind en de steentjes na een zorgvuldig selectieproces te vermengen met hoogwaardig epoxyhars kunnen ze als naadloze vloer in uw woning of bedrijfsruimte worden aangebracht.

De talrijke voordelen die verbonden zijn aan het plaatsen van steentapijt, maken dit type vloer erg begeerd. Een siergrindvloer is een populaire keuze van veel zakelijke klanten die de vloer graag gebruiken in kantoren of showrooms.

Kiest u voor onze vloeren van siergrind, dan kiest u voor een sterke vloer. Ook als de siergrindvloer permanent zwaar belast wordt, slijt de vloer nauwelijks. U heeft tal van mogelijkheden wat betreft de kleur voor uw siergrindvloer van Epoxy Vloeren EU. Ook voor het verwerken van vormen, illustraties, letters en logo’s in uw grindvloer draaien wij onze hand niet om. Vloeren van siergrind zijn er in talloze verschillende kleuren, elke vloer is maatwerk. Niet voor niets zijn wij gespecialiseerd in het leggen van uw siergrindvloer. Zo bent u verzekerd van een siergrindvloer op maat.ms – winkels – sport ruimtes – verzorgingstehuizen – tandartspraktijken – sauna’s – horeca en nog veel meer zakelijke toepassingen.

Ook particuliere klanten halen hun hart op bij de keuze voor een siergrindvloer. Epoxy Vloeren EU legt de vloer veel in woonkamers – woonhuizen – etage woningen – inkomst-hallen – slaapkamers – woonboten – serres – garage – badkamers – terrassen – trappen en keukens.

Omdat wij polyurethaan in het bindmiddel gebruiken, kunt u de siergrindvloer ook op uw balkon of terras leggen. Polyurethaan zorgt ervoor dat het bindmiddel lichtecht, zeer elastisch, scheurvast en weerbestendig is. Bovendien zorgt de gekleurde kwarts voor extra bescherming tegen UV-straling.

0 +
jaren ervaring
0 +
tevreden klanten
0 +
projecten
0 +
aan mogelijkheden

Verschillende structuren voor verschillende toepassingen

Van nature heeft steentapijt een open structuur. Legt u de vloer in een ruimte die intensief wordt gebruikt, dan gebruiken we een gesloten structuur. Dit geldt ook voor ruimtes waar de kans groot is dat er veel of regelmatig water op de vloer komt, zoals in badkamers, veranda´s en keukens. De gesloten structuur zorgt er onder andere voor dat een intensief gebruikte siergrindvloer langer meegaat en dat water eenvoudig kan worden opgedweild. 

Van nature heeft de siergrindvloer een open structuur. Dit volstaat als u de siergrindvloer niet veel belast.

blank

Perfect te combineren met vloerverwarming

Siergrind vormt een perfecte combinatie met vloerverwarming. Het grind geleidt de warmte van de vloerverwarming namelijk zeer goed. De lucht tussen de grindkorrels warmt bovendien zeer snel op, waardoor u nadat u de vloerverwarming heeft ingeschakeld al binnen enkele minuten kunt genieten van een aangename temperatuur.

Steentapijt is niet alleen slijtvast en duurzaam, het is ook nog eens onderhoudsvriendelijk. De vloer is eenvoudig te reinigen met een stofzuiger met een zacht mondstuk. Heeft u een steentapijt met een gesloten structuur, dan is het onderhoud van de vloer nog makkelijker. Vuil en stof kunt u in dat geval verwijderen door de vloer te dweilen met schoon water, al dan niet vermengd met een PH-neutraal schoonmaakmiddel dat geschikt is voor steentapijt.  

Gebruikt u de ruimte waar de siergrindvloer komt te liggen heel intensief? Dan gebruiken wij een gesloten structuur voor de vloer. Dit geldt ook voor vloeren waarop regelmatig water terecht komt. Bij een gesloten structuur is het dan eenvoudig op te dweilen. Denkt u hierbij aan ruimten zoals:

 • badkamers en rond douches
 • bejaardentehuizen
 • inkomhallen
 • keukens
 • livings
 • studentenvertrekken
 • toiletten
 • veranda’s
 • winkels
 • vloerverwarming & siergrindvloer
- 01
Uiterlijk siergrind
 • Vloeren van siergrind zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Elke vloer van Epoxy Vloeren EU is maatwerk. De keuze voor kleuren is eenvoudig en veelzijdig.

  • Zeer decoratief
  • Lichtecht en kleurvast
  • Strak en stevig ogende vloer
  • Naadloos
  • Warm en elegant.
- 02
Stevigheid
 • Zeer slijtvast en solide
 • Schokbestendig
 • Het is mogelijk om vormen – illustraties – letters en logo’s in uw siergrindvloer te verwerken
 • Hygiënisch
 • Onderhoudsvriendelijk
- 03
Algemeen
 • de siergrindvloer dempt geluiden
 • heeft een hoge brandveiligheid
 • lekker op blote voeten lopen, want de siergrindvloer is ideaal bij vloerverwarming.
 • De vloer wordt afgewerkt met transparante epoxyhars, voor een optimaal resultaat.
- 04
Onderhoudsarm en stofvrij

Steentapijt is niet alleen slijtvast en duurzaam, het is ook nog eens onderhoudsvriendelijk. De vloer is eenvoudig te reinigen met een stofzuiger met een zacht mondstuk. Heeft u een steentapijt met een gesloten structuur, dan is het onderhoud van de vloer nog makkelijker. Vuil en stof kunt u in dat geval verwijderen door de vloer te dweilen met schoon water, al dan niet vermengd met een PH-neutraal schoonmaakmiddel dat geschikt is voor steentapijt. 

De gesloten structuur is hygiënisch en ideaal voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren.

- 05
Over de oplevering

” Slechts 24 uur nadat de vloer is gelegd, kunt u bovendien alweer over de vloer lopen, terwijl meubels na 48 uur worden (terug)geplaatst mogen worden. “

Een siergrindvloer is eenvoudig te leggen. Zolang de ondergrond maar stabiel, droog en vetvrij is, kan het grind direct over de oude vloer worden uitgesmeerd. De ruimte krijgt hierdoor meteen een geheel nieuwe uitstraling. 

Ook traptreden, wanden en plinten kunnen worden meegenomen, wat zorgt voor een perfecte harmonie en een strak ogend interieur.

 

Geïnteresseerd?
Maak een bel afspraak

Vraag een offerte aan

Scroll naar boven