Betonvloeren

onderhoudsarm en duurzaam

Exclusiviteit en perfectie

De betonvloer wordt vaak gekozen voor zakelijke ruimtes vanwege de zeer hoge sterkte en duurzaamheid. Echter wordt dit type vloer steeds vaker toegepast in particuliere woningen. Door de vele kleurvariaties waaruit u kunt kiezen past een betonvloer namelijk in ieder interieur, ongeacht of u de inrichting van uw huis een klassiek, minimalistisch of modern karakter heeft. 

Het bijzondere aan een betonnen gietvloer is het unieke vlammenpatroon, waardoor de vloer op geen enkele plek hetzelfde is. Bovendien is dit type vloer waterdicht, wat het een ideale ondergrond maakt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers.

De belangrijkste bestanddelen van een betonvloer zijn cement, zand, grind en water die tot een uitsmeerbare substantie worden gemengd. Cement is het bindmiddel dat ervoor zorgt dat het mengsel uithardt. Het grove grind en steentjes geven het beton de sterkte en volume, terwijl het zand en het fijnere grind de ruimtes verder opvullen.

Bent u benieuwd of een betonvloer geschikt is voor uw huis of bedrijfsruimte? Neem contact op met ons. Wij denken graag met u mee en geven u een passend advies.

De juiste hoeveelheid water zorgt er tenslotte voor dat het mengsel de perfect smeerbaarheid en sterkte bereikt. Afhankelijk van waar de vloer komt te liggen, kunnen er daarnaast nog andere materialen worden toegevoegd, bijvoorbeeld om de betonvloer vorstbestendig te maken.

Verschil tussen betonvloer en cementvloer

Een betonvloer vertoont veel overeenkomsten met een cementvloer. Toch gaat het om twee verschillende soorten vloeren. Een cementvloer, ook wel afwerk- of dekvloer genoemd, heeft over het algemeen een beperktere dikte dan een betonvloer. Het wordt meestal aangebracht om een vlak oppervlak te creëren, waarna de ondergrond klaar is voor het leggen van vloerbedekking, tegels of vinyl. Waar een cementvloer dus dient als ondergrond voor de eigenlijke vloer, is een betonvloer juist een sterke en zelfstandig vloerconstructie.

Met een betonvloer heeft u de mogelijkheid tot het leggen van een vloer zowel buiten als binnen.

Onderhoudsgemak

Een van de vele voordelen van een betonvloer is dat deze relatief snel is geplaatst. In tegenstelling tot andere vloeren, zoals een troffelvloer, wordt een betonvloer overigens gegoten en niet gelegd. Dit komt omdat het een vloeibaar mengsel is dat meestal met een cementmolen ter plekke wordt gemaakt.

Een betonnen vloer kan op vrijwel iedere bestaande ondergrond worden geplaatst, zolang deze maar stabiel, droog, stof- en vetvrij is. De huidige vloer hoeft dus meestal niet uitgebroken te worden, wat u niet alleen tijd bespaart, maar ook geld. Kiest u voor een vloer bij Epoxy Vloeren EU, dan bent u ervan verzekerd dat de ondergrond  op de juiste manier wordt voorbehandeld.

Een betonvloer is al lang niet meer een saaie, grijze vloer. Met de diverse technieken die door de jaren heen zijn ontwikkeld, kunnen we uw woning of bedrijfsruimte met een unieke betonvloer omtoveren tot een sfeervolle ruimte. Bij Epoxy Vloeren EU heeft u allereest een uitgebreide keuze wat betreft kleuren: van zachte grijstinten tot beton grijs en van lichte zandkleuren tot antraciet. Doordat we de betonvloer met de hand aanbrengen, ontstaat er bovendien een prachtig en uniek vlammenpatroon. Afhankelijk van het soort ruimte kunnen we het mengsel afwerken met een speciale topcoating, bijvoorbeeld om de vloer te beschermen tegen chemicaliën. Met name in ruimtes waar hygiëne een belangrijke rol speelt, kan een dergelijke coating de levensduur van de vloer nog verder verlengen.

- 01
Uiterlijk betonvloer
 • vlammen of sierlijk patroon;
 • keuze uit diverse kleuren en/of tintent;
 • modern en industrieel;
- 02
Stevigheid
 • naadloos;
 • stootvast;
 • zeer slijtvast en hierdoor uitermate geschikt voor intensief gebruik;
 • vloeistofdicht;
 • antiallergisch.
- 03
Algemeen
 • prijstechnisch van voordeel;
 • bestand tegen chemische stoffen;
 • brandwerend;
 • gladde uitvoering of met antislipeffect.
- 04
Onderhoudsarm en stofvrij
 • gezinnen met kinderen;
 • mensen die last hebben van allergieën zoals huisstofmijt;
 • vertrekken waar met dieren wordt gewerkt (denk aan asiels of dierenartspraktijken).
- 05
Over de oplevering
” Binnen 24 uur kunt u (weer) op de vloer rondstappen, terwijl voor het (terug)plaatsen van zware meubels e.d. ongeveer 48 uur moet worden voorzien. “

 

Geïnteresseerd?
Maak een bel afspraak

Toepassingen betonvloer

Vanwege de vergelijkbare eigenschappen met de gietvloer zijn er veel toepassingen denkbaar voor de betonvloer. 

Het grote voordeel van een betonvloer is dat deze waterdicht kan zijn en daarmee uitermate geschikt voor in natte ruimtes. Omdat de betonvloer een hoge trek- en druksterkte heeft, kunt u de vloer zwaar belasten. Hierdoor is de betonvloer ideaal voorindustriële toepassingen, waarbij zware machines gebruikt moeten worden.

Kiest u voor een beton gietvloer in bestaande bouw, nieuwbouw of een renovatieproject? Door de vele mogelijkheden is deze sterke, duurzame vloer geschikt voor vele ruimtes, zowel in woningen als in bedrijfsruimte. Hierbij kunt u denken aan: woonkamers, keukens, badkamers, winkels, fabriekshallen, showrooms, sanitaire ruimtes, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.

Bent u benieuwd naar de beton- en cementvloeren die wij door de jaren heen hebben gelegd? In ons portfolio vindt u diverse voorbeelden.

Hoe een betonvloer het beste kan worden onderhouden

Een vloer van beton is zeer onderhoudsvriendelijk. Dat komt omdat de poriën van dit type ondergrond dicht zijn en de vloer bovendien naadloos is. Stof en vuil kunnen dus niet in de vloer trekken, maar blijven op het oppervlak liggen. 

De betonvloer houdt u daardoor eenvoudig schoon door regelmatig te stofzuigen of door te dweilen met lauwwarm water. Vlekken kunnen snel en makkelijk worden verwijderd met een vochtige doek. Gebruik geen chemicaliën, aangezien deze uw vloer kunnen aantasten.

Vraag een offerte aan

Wilt u meer informatie over onze hoogwaardige epoxy vloeren? Bent u benieuwd naar de kosten van een nieuwe vloer voor uw specifieke situatie? Neem gerust contact met ons op voor gedetailleerde informatie of vraag een gratis offerte aan. Samen bespreken we uw wensen en onderzoeken we de mogelijkheden voor uw project.
Scroll naar boven