Troffelvloer / Mortelvloer

Gratis offerte aanvragen

Troffelvloeren of Mortelvloeren

Algemene informatie troffelvloer

Een troffelvloer is een sterke, strakke en naadloze vloer gemaakt van fijn grind gemengd met een epoxyhars, dat als bindmiddel dient. Als afwerking wordt er een speciale component aangebracht, waardoor de troffelvloer afgesloten wordt voor vuil en vloeistoffen. Het resultaat is een strakke harde vloer. De troffelvloer, ook wel mortelvloer genoemd, ziet eruit als een stoere betonvloer met de authenticiteit en luxe uitstraling van een natuursteen vloer. De troffelvloer staat bekend om zijn enorme kracht, mede dankzij de dikte van 5 millimeter.

De troffelvloer is erg geschikt om in de badkamer of de keuken te leggen. Verstandig is dan wel om de troffelvloer te laten afwerken met een anti-slip laag. De troffelvloer krijgt bovendien een speciale topcoating die ook tegen chemicaliën bestand is, waardoor de vloer ook ideaal is voor verschillende zakelijke toepassingen. Naar uw wensen kan de vloer mat of zijdeglans afgewerkt worden,

Oorsprong troffelvloer

De troffelvloer werd in het verleden voornamelijk gebruikt als industriële vloer voor zakelijke toepassingen. Het is dan ook een ideale vloer voor instellingen waar hygiëne een belangrijke rol speelt zoals ziekenhuizen, verzorgingstehuizen of sanitaire ruimtes. Ook ruimtes waar het belangrijk is dat de vloer vloeistofdicht is, is de troffelvloer een goede oplossing zoals werk- en wasplaatsen.

Sinds enkele tijd is de moderne, industriële look ook een trend in de binnenhuisarchitectuur, dus zien we de troffelvloer steeds meer terugkomen in badkamers, garages, keukens, livings en toiletten. Ook voor trappen en wanden is de troffelvloer een populaire keuze.

Contact opnemen?
+316 28784294
[email protected]
Contactformulier