• Kwalitatieve vloer- en wandsystemen
 • 38 jaar ervaring
 • Getalenteerd vakmanschap
 • Uitstekende service

Troffelvloer / Mortelvloer

Troffelvloeren of Mortelvloeren

Een troffelvloer is een sterke, strakke en naadloze vloer gemaakt van fijn grind gemengd met een epoxyhars, dat als bindmiddel dient. Als afwerking wordt er een speciale component aangebracht, waardoor de troffelvloer afgesloten wordt voor vuil en vloeistoffen. Het resultaat is een strakke harde vloer. De troffelvloer, ook wel mortelvloer genoemd, ziet eruit als een stoere betonvloer met de authenticiteit en luxe uitstraling van een natuursteen vloer. De troffelvloer staat bekend om zijn enorme kracht, mede dankzij de dikte van 5 millimeter.

De troffelvloer is erg geschikt om in de badkamer of de keuken te leggen. Verstandig is dan wel om de troffelvloer te laten afwerken met een anti-slip laag. De troffelvloer krijgt bovendien een speciale topcoating die ook tegen chemicaliën bestand is, waardoor de vloer ook ideaal is voor verschillende zakelijke toepassingen. Naar uw wensen kan de vloer mat of zijdeglans afgewerkt worden.

Oorsprong Troffelvloer

De troffelvloer werd in het verleden voornamelijk gebruikt als industriële vloer voor zakelijke toepassingen. Het is dan ook een ideale vloer voor instellingen waar hygiëne een belangrijke rol speelt zoals ziekenhuizen, verzorgingstehuizen of sanitaire ruimtes. Ook ruimtes waar het belangrijk is dat de vloer vloeistofdicht is, is de troffelvloer een goede oplossing zoals werk- en wasplaatsen.

Sinds enkele tijd is de moderne, industriële look ook een trend in de binnenhuisarchitectuur, dus zien we de troffelvloer steeds meer terugkomen in badkamers, garages, keukens, livings en toiletten. Ook voor trappen en wanden is de troffelvloer een populaire keuze.

Meer weten over de troffelvloer? Of bent u benieuwd wat de kosten van de vloer voor u zouden zijn? Neem dan gerust contact op voor meer informatie of het aanvragen van een gratis offerte. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 06-28784294.

Korreldikte en vloerdikte Troffelvloer

De dikte van een troffelvloer is verschillend en hangt af van de dikte van de korrels. Deze zijn in te delen in drie categorieën:

Grootte
0,3 millimeter – 0,6 millimeter
0,6 millimeter – 1,2 millimeter
1,2 millimeter – 1,9 millimeter

De basisdikte van uw troffelvloer bedraagt 6 millimeter, maar wordt aangepast afhankelijk van de ondergrond.

Neem contact op:

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van je gegevens door deze website.

  Gietvloer

  Met een gietvloer kiest u voor het beste van het beste. Zeer geschikt voor bedrijfspanden, horecagelegenheden en winkels. Maar ook voor bij u in huis!

  Siergrindvloer

  Een siergrindvloer geeft de warmte van een tapijt en de degelijkheid van een stenen vloer. Of u nou een klassiek of een trendy of industrieel interieur heeft. Deze vloer past bij elk interieur.

  Troffelvloer

  Een troffelvloer is een strakke, sterke en naadloze vloer die compleet gemaakt is van fijn grind dat gemengd is met epoxyhars.

  Marmertapijt

  Marmertapijt is een goed alternatief voor een echte marmeren vloer. Deze vloer van kunststof wordt ingegoten met stukjes marmer en geeft een luxe uitstraling.

  Epoxy gietvloer

  Een epoxy gietvloer is dankzij de hardheid en de stootvastigheid erg geschikt voor gebruik in uw bedrijf, kantoor, hal of werkplaats. Hij is functioneel en geeft ook nog eens een mooie uitstraling.

  Epoxyvloeren

  Epoxyvloeren zijn vloeren die wel tegen een stootje kunnen. Erg geschikt voor in de werkplaats en voor op kantoor. De mogelijkheden zijn eindeloos!

  PU gietvloeren

  PU gietvloeren staan voor exclusiviteit. Deze vloer kunt u herkennen door de motieven en ongekende kleurencombinaties. Combineer de vloer met iedere stijl naar wens. Alles is mogelijk!

  Industriële vloeren

  Industriële vloeren zijn er in allerlei soorten en maten. Hij is tegenwoordig erg populair. Dankzij het naadloze karakter is de vloer zeer gemakkelijk te onderhouden.

  Ondergrond Troffelvloer

  Een troffelvloer is een gebruiksvriendelijke vloer die wij bijna op elke ondergrond kunnen leggen, zo lang deze stabiel, droog, stof- en vetvrij is en een vormvaste ondergrond heeft. Of u nu een een gladde betonvloer heeft liggen, een tegelvloer, een natuursteen vloer of een stevige vormvastehouten vloer (na stabilisatie met watervast verlijmde multiplex) en vastgelijmde novilon.

  Onderhoud Troffelvloer

  Het schoonhouden van een troffelvloer is zeer eenvoudig. Omdat de troffelvloer naadloos is, heeft vuil geen kans om in uw vloer te trekken. Een troffelvloer is zeer gemakkelijk in onderhoud, gewoon regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om deze vloer schoon te houden. Voor bedrijven met grote oppervlaktes kan zelfs zware machines zoals bijv. een schrobmachine met geen enkel probleem de klus klaren. Troffelvloeren zijn bestand tegen chemicaliën en hebben een grote stoot- en slagvastheid.

  Troffelvloer Mortelvloer overloop marien

  Uiterlijk Troffelvloer / Mortelvloer

  • stoere, moderne en industriële look;
  • exclusief door ruime keuze uit kleuren en kleurenmengelingen;
  • verwerk indien gewenst vormen, illustraties, letters en logo’s in uw troffelvloer;
  • kleurvast.

  Stevigheid Troffelvloer

  • erg sterk;
  • naadloos;
  • duurzaam;
  • elastisch en stootvast;
  • zeer slijtvast.

  Algemeen over de Troffelvloer

  • De troffelvloer dempt geluiden;
  • Hoge brandveiligheid;
  • Nooit meer koude voeten: Ideale combinatie met vloerverwarming.

  Oplevering Troffelvloer

  • De troffelvloer is na 24 uur te belopen (afhankelijk van de omgevingstemperatuur);
  • Na 48 uur is de troffelvloer belastbaar (afhankelijk van de omgevingstemperatuur);
  • Het duurt zeven dagen voordat de troffelvloer goed bestand is tegen chemicaliën en vetten.

  ” Binnen 24 uur kunt u (weer) op de vloer rondstappen, terwijl voor het (terug)plaatsen van zware meubels e.d. ongeveer 48 uur moet worden voorzien. “

  Vraag nu een offerte aan:

  Overtuigd van de voordelen van een troffelvloer of mortelvloer? Heeft u nog vragen over de eigenschappen of toepassingen daarvan? Of wilt u een gratis offerte aanvragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons bellen via 06-28784294 of een bericht sturen via ons online contactformulier. Epoxy Vloeren EU komt ook graag bij u op locatie langs om u van advies op maat te voorzien.

   Kies een vloer waar u geïnteresseerd in bent   Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van je gegevens door deze website.

   Waarom Epoxy Vloeren EU?

   Epoxy Vloeren EU is dé specialist als het gaat om troffelvloeren en mortelvloeren. Bestel deze bij ons en geniet van allerlei voordelen. We geven u een overzicht:

   • Jarenlange ervaring. We zitten al ruim 37 jaar in het vak
   • Een team van getalenteerde vakmannen
   • Ruim assortiment aan exclusieve vloeren van hoge kwaliteit
   • De beste service: wij komen tegemoet aan al uw wensen
   • Klanten over de hele wereld, van Nederland en België tot aan Dubai en verder
   • Voor iedereen, particulier en zakelijke klanten, een gepaste oplossing
   Epoxy EPOXY-VLOEREN