Marmer – Onderhoud

Offerte aanvragen

Onderhoud marmertapijt

Het marmertapijt is een hele hygiënische vloer. U houdt het marmertapijt eenvoudig schoon en omdat de vloer stof absorbeert is het een ideale vloer voor gezinnen met kinderen of huisdieren en voor mensen die bijvoorbeeld een huisstofmijtallergie hebben. Afhankelijk van uw structuur vindt u hieronder tips om uw marmertapijt schoon te maken en houden.

Onderhoud marmertapijt met open structuur

U hoeft het marmertapijt met een open structuur slechts één keer per week te stofzuigen. Gebruik een vochtige dweil om uw marmertapijt op te frissen. Bij etensresten, vlekken van gevallen of gemorste dranken, zand of modder is het verstandig de vloer direct schoon te maken door deze uit te borstelen en met warm water na te spoelen. Gebruik een waterzuiger of een vochtige doek om het vuile water op te zuigen of af te deppen. Gebruik neutrale, zachte zeepproducten bij het schoonmaken van de vloer. Chemische reinigingsmiddelen beschadigen uw marmertapijt vloer!

Eén keer per jaar is het verstandig om een grote schoonmaak te houden. Gebruik dan een tapijtreiniger. Het voordeel van een tapijtreiniger ten opzichte van een waterzuiger, is dat de vloer weer eerder belastbaar is.

Onderhoud marmertapijt met gesloten structuur

Om uw marmertapijt met gesloten structuur te reinigen, volstaat het om uw vloer te stofzuigen. Vlekken verwijdert u door de vloer te dweilen met een sopje. Let op: gebruik hiervoor neutrale reinigingsmiddelen en gebruik hiervan niet te veel. Chemische reinigingsmiddelen beschadigen uw marmertapijt.

Contact opnemen?
+316 28784294
[email protected]
Contactformulier