• Kwalitatieve vloer- en wandsystemen
 • 38 jaar ervaring
 • Getalenteerd vakmanschap
 • Uitstekende service

Sportvloer

Sportvloer

Tennissen doet u op een van de ingegoten kunstgrasvelden van Epoxy Vloeren EU. De sportvloer bestaat uit ceramisch gecoate kwarts granulaten die gecombineerd worden met kunstgras. Het voordeel van de ronde vorm van de kwarts granulaten die gebruikt worden als basismateriaal voor de sportvloer is, dat water goed afgevoerd kan worden. Sportvloeren van Epoxy Vloeren EU hebben een toplaag bestaande uit bindmiddelen en pigmenten. Door deze sterke toplaag is de sportvloer UV-bestendig zodat uw sportvloer niet vergeeld. Daarnaast is de sportvloer waterbestendig, slijtvast en bestand tegen chemische producten.

Eigenschappen sportvloer

De sportvloer van Epoxy Vloeren EU heeft vier unieke eigenschappen:

Ideale vorm en zeefmaat:
De korrelverdeling speelt naast de grootte van de korrel een belangrijke rol in het al dan niet samenklitten van de korrels in grasmatten. De sportvloeren van Epoxy Vloeren EU hebben wat betreft deze twee aspecten de perfecte verhouding. Door de ronde vorm klitten de korrels niet samen. Ook is er sprake van sterk drainerende eigenschappen en beschadigen de kunstgrasvezels nauwelijks.

Ceramische inkleuring:
De sportvloer kleurt Epoxy Vloeren EU door verhitting tot zeer hoge temperatuur van de toplaag ceramisch in. Dat zorgt ervoor dat de kleur van de sportvloer op lange termijn behouden blijft.

Kwaliteit:

Met de sportvloeren van Epoxy Vloeren EU kunt u rekenen op kwaliteit. De sportvloeren slagen met vlag en wimpel voor verschillende onafhankelijke tests, waaronder:

ISA Sport: hierbij heeft het Instituut voor Sportaccommodaties de sportvloer getest op UV-resistentie en slijtage-weerstand. Bovendien is de sportvloer getest op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid.

LABOSPORT: Dit instituut is wereldleider op het gebied van onafhankelijke tests op sportoppervlakten en -uitrusting. Het instituut testte de sportvloer grondig op samenstelling, vorm, waterdoorlatendheid en structuur.

Besluit Bodemkwaliteit: de sportvloer van Epoxy Vloeren EU voldoet aan het Besluit Bodemkwaliteit. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over bodemverontreiniging met de sportvloer van Epoxy Vloeren EU.

Uiteraard bent u er bij Epoxy Vloeren EU ook van verzekerd dat wij bij onze sportvloeren uiterst strenge kwaliteitscontroles laten uitvoeren.

Scherpe prijzen, snelle levering:

De sportvloeren van Epoxy Vloeren EU zijn uiterst scherp geprijsd omdat wij de sportvloer direct bij de fabrikant inkopen. Daarnaast hebben wij onze sportvloeren ook altijd op voorraad, zodat u verzekerd bent van een snelle levering.

Sportvloer kopen?

Gaat u verbouwen of renoveren en bent u op zoek naar een een sportvloer Of zoekt u een nieuwe vloer voor in de sporthal of gymzaal. Wilt u graag een nieuwe vloer plaatsen in uw bedrijfspand? Met een sportvloer heeft u de mogelijkheid tot het leggen van een vloer zowel buiten als binnen.

Meer weten over sportvloeren? Of bent u benieuwd wat de kosten van de vloer voor u zouden zijn? Neem dan gerust contact op voor meer informatie of het aanvragen van een gratis offerte. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 06-28784294.

Neem contact op:

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van je gegevens door deze website.

  Toepassingen sportvloer

  De sportvloeren van Epoxy Vloeren EU zijn bedoeld om op te tennissen. Door de combinatie van ceramisch gecoate kwarts granulaten en kunstgras biedt de sportvloer verschillende voordelen die zeer van pas komen bij het tennissen.

  Zo is de sportvloer vanwege de goede waterdoorlating bijna altijd bespeelbaar en wordt er geen stof gevormd bij droog weer. Mocht u onverhoeds vallen of struikelen dan zorgt de ronde vorm van de korrels voor minder tot geen schaafwonden.

  Tenslotte stuitert de tennisbal goed op de sportvloer en is deze toch voldoende vast om snel te kunnen accelereren.

  Ondergrond coatingvloer

  Epoxy Vloeren EU kan de sportvloer vrijwel op elke vastliggende ondergrond aanbrengen, ongeacht of het gaat om een zandcementdek, anhydrieten of betonnen vloer. Het belangrijkste is dat de ondergrond stabiel, droog, stof- en vetvrij is.

  In de meeste gevallen is de constructiehoogte van de sportvloer 50 centimeter en bestaat deze uit de onderbouw, de drainage, een zand- en lavafundering en een geovlies. De toplaag bestaat uit een gravelkleurige stabiliteitsmat (of groen afhankelijk van uw voorkeur) met tennis infill.

  Vloerdikte sportvloeren

  De dikte van de sportvloer ligt gemiddeld tussen de 0,4 en 0,8 mm millimeter. Afhankelijk van uw situatie kunnen wij de laagdikte aanpassen.

  Sportvloeren: Hoe te onderhouden?

  De sportvloer is een onderhoudsvriendelijke vloer. Als de tennisclub regulier onderhoud uitvoert aan de sportvloer dan gaat deze jarenlang mee. Hierbij moet u denken aan het dagelijks slepen van de vloer met het sleepnet (dus niet na elke tenniswedstrijd!), het wekelijks borstelen van het terrein en de belijning en het incidenteel bijstrooien van het infill materiaal op de baan. Daarnaast is het belangrijk om de sportvloer vrij te houden van bladeren, onkruid, papier, mos, glas, stenen, kauwgom een ander afval. Heeft uw sportvloer zware beschadigingen? Neemt u dan contact op met Epoxy Vloeren EU.

  Om uw sportvloer zo goed als nieuw te houden is het belangrijk om één keer per jaar speciaal onderhoud door Epoxy Vloeren EU uit te laten voeren. Wij zorgen dan voor het reinigen van de tennis infill. Om de drie jaar controleren wij de drainage.

  Uiterlijk sportvloer

  Qua uiterlijk lijkt de sportvloer net op een echte gravel tennisbaan. Omdat de sportvloer UV-bestendig is, vergeelt deze niet. Daarnaast heeft de sportvloer nog veel meer positieve eigenschappen. Hieronder gaan we hier kort op in.

  Kleuren sportvloer

  Epoxy Vloeren EU gebruikt de typerende rode gravelkleur voor het grind van deze sportvloeren. U kunt overigens ook kiezen voor een grasgroene kleur als u dat liever wilt.

  Stevigheid

  De sportvloer is niet alleen UV-bestandig maar ook zeer slijtvast en hierdoor uitermate geschikt voor intensief gebruik. Bovendien is de sportvloer waterbestendig wat betekent dat u het hele jaar door de baan op kan (ongeacht of de sportvloer binnen of buiten ligt).

  Algemeen over sportvloeren

  Omdat de sportvloer voldoet aan verschillende onafhankelijke en interne tests en hierdoor beschikt over verschillende certificaten bent u verzekerd van kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. De levensduur van een sportvloer ligt gemiddeld tussen de 10 en 15 jaar.

  Onderhoud coatingvloer

  De sportvloer is eenvoudig te onderhouden. Gemiddeld bent u een uur per week per baan kwijt.

  Zo is de vloer bestand tegen alle weersinvloeden en heeft u dus geen beregeningsinstallatie nodig. De sportvloer kenmerkt zich door een optimale waterdoorlatendheid en geen stofdeeltjes die op de sportvloer blijven liggen bij droog weer. Bovendien is de sportvloer een aangename ondergrond voor uw spieren en gewrichten en zeer geschikt voor rolstoeltennis.

  Eén keer per dag is het belangrijk om de sportvloer te vegen (dus niet na elke tenniswedstrijd!). Door de vorm van de korrels heeft u minder last van schaafwonden als u valt of struikelt.

  Oplevering sportvloer

  ” Binnen 24 uur kunt u (weer) op de vloer rondstappen, terwijl voor het (terug)plaatsen van zware meubels e.d. ongeveer 48 uur moet worden voorzien. “

  Vraag nu een offerte aan:

  Overtuigd van de voordelen van een siergrindvloer? Heeft u nog vragen over de eigenschappen of toepassingen daarvan? Of wilt u een gratis offerte aanvragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons bellen via 06-28784294 of een bericht sturen via ons online contactformulier. Epoxy Vloeren EU komt ook graag bij u op locatie langs om u van advies op maat te voorzien.

   Kies een vloer waar u geïnteresseerd in bent

   Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van je gegevens door deze website.

   Waarom Epoxy Vloeren EU?

   Epoxy Vloeren EU is dé specialist als het gaat om siergrindvloeren. Bestel deze bij ons en geniet van allerlei voordelen. We geven u een overzicht:

   • Jarenlange ervaring. We zitten al ruim 37 jaar in het vak
   • Een team van getalenteerde vakmannen
   • Ruim assortiment aan exclusieve vloeren van hoge kwaliteit
   • De beste service: wij komen tegemoet aan al uw wensen
   • Klanten over de hele wereld, van Nederland en België tot aan Dubai en verder
   • Voor iedereen, particulier en zakelijke klanten, een gepaste oplossing
   Epoxy EPOXY-VLOEREN