• Kwalitatieve vloer- en wandsystemen
  • 38 jaar ervaring
  • Getalenteerd vakmanschap
  • Uitstekende service

Instrooivloer

Offerte aanvragen

De antislip instrooivloer

Een instrooivloer is de perfecte oplossing voor een ruimte waarin het belangrijk is dat u of uw medewerkers niet uitglijden. De instrooivloer van Epoxy Vloeren EU wordt namelijk altijd opgeleverd met een antisliplaag. Dit antislipeffect beschermt u zelfs tegen uitglijden in natte omstandigheden. De antisliplaag is op waterbasis en wordt uitgevoerd met antislip-korrels. De antisliplaag kan in verschillende gradaties uitgevoerd worden. Indien u wilt, kunt u de antisliplaag op een later tijdstip laten verwijderen.

Oorsprong instrooivloer

De anti-sliplaag bij de instrooivloer werd oorspronlijk voor hotelketens ontwikkeld door de Nederlandse ingenieur Werner Boogaard. Het doel van de instrooivloer was om de badkamers en ruimte rondom de douche antislip te maken. Vervolgens bleken de voordelen van een vloer met een antislipeffect ook handig voor industriële toepassingen zoals fabrieken, distributiecentra (intern transport door vorkliften) en in de voedingsindustrie. Een bijkomend voordeel van de instrooivloer is namelijk dat het een volledig gesloten vloersysteem is. Zodoende is het een hele hygiënische vloer, want vuil en vloeistoffen zoals olie of water trekken niet in de vloer.

Kleuren instrooivloer

De antisliplaag is transparant. Dat geeft u veel mogelijkheden om de vloer precies naar uw wensen af te werken. Zo kunnen wij verschillende patronen of bijvoorbeeld uw bedrijfslogo in de vloer verwerken. Ook is het mogelijk om traptreden of andere belangrijke plekken in uw ruimte te markeren zodat ze extra opvallen. U heeft voor de kleur de keuze uit verschillende RAL-kleuren. U kunt zodoende kiezen voor een zeer opvallende instrooivloer of een vloer die een pure industriële functie heeft en er ook zo uitziet.