• Kwalitatieve vloer- en wandsystemen
  • 38 jaar ervaring
  • Getalenteerd vakmanschap
  • Uitstekende service

Steentapijt en gietvloeren Epoxy Vloeren EU

Steentapijt en gietvloeren

Wilt u de warmte van een tapijt met de degelijkheid van een stenen vloer verenigen? Dan biedt een steentapijt wellicht uitkomst. Een steentapijt bestaat uit kleine ronde of afgeplatte steentjes, gebonden met een onoplosbare epoxyhars die tegelijk uw steentapijt beschermt tegen vuil, vloeistof en UV-straling. Of u nu een klassiek interieur heeft of eerder trendy en industrieel: Het maakt niet uit, want dit type vloer past in elk interieur en is in elke kleur verkrijgbaar. Bovendien kunt u er om het even welk motief in laten aanbrengen. En wist u dat u ook uw trap met siergrind kan laten bekleden?

De populariteit van steentapijt

Dat steentapijt erg in trek is, hoeft niet te verwonderen. De talrijke voordelen die verbonden zijn aan het plaatsen van steentapijt, maken dit type vloer erg gewild. Zo scoren steentapijtvloeren niet alleen bijzonder goed op het gebied van brandveiligheid, ze zijn ook erg makkelijk in onderhoud. Het is voldoende om slechts eenmaal per week te stofzuigen en jaarlijks een schrobbeurt in te lassen. Verder nemen de steentjes de kamertemperatuur aan waardoor u probleemloos met blote voeten door het huis kunt ronddwalen. En ook voor personen met een allergie is een steentapijt een ideaal oplossing. Anderzijds neemt de plaatsing en ingebruikname weinig tijd in beslag. Binnen 24 uur kunt u op uw steentapijt rondlopen, terwijl u voor het (terug)plaatsen van zware meubels en dergelijke nog ongeveer een dag extra moet wachten. Tot slot zijn steentapijten zeer solide en schokbestendig. Als de vloer op correcte manier wordt onderhouden, kan deze gemakkelijk meer dan 20 jaar meegaan.

De gietvloer

Een ander type van vloer die veelvuldig toegepast wordt vandaag, is de gietvloer die vaak ten onrechte verward wordt met de betonvloer. Daar waar betonvloeren uiteraard uit beton bestaan, worden gietvloeren gerealiseerd door verschillende natuurlijke materialen met kunstharsen, zoals polyurethaan en epoxy, te combineren. Op die manier krijgt u een unieke en dynamische, strak gegoten vloer. De haast onbeperkte kleur- en ontwerpvrijheid maakt, dat dit type vloer zich leent voor om het even welke interieurstijl. Zelfs een vloer met betonlook behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kan de vloer ook omgetoverd worden tot een waar kunstwerk. Wie zijn creativiteit wil botvieren, kan met deze vloeren alle kanten uit en kan ervoor zorgen dat de vloer een echte blikvanger wordt in huis.

Zowel steentapijt als gietvloer kan geplaatst worden op zowat alle ondergrond (hout, beton, chape, tegels, etcetera) mits de nodige voorbereiding zoals primers, en krimpnet worden toegepast. Hierdoor zijn deze vloeren uiterst geschikt voor renovatie en dient de oude vloer niet uitgebroken te worden.

Steentapijt bestaat uit een open en gesloten structuur. De gesloten structuur is uiterst geschikt voor keuken, badkamer en wc. De andere vertrekken in huis worden in een open structuur geplaatst.

Epoxy EPOXY-VLOEREN